Kunstwerk winkelplein Galecop krijgt vorm

Het kunstwerk voor het winkelplein Galecop heeft zijn definitieve vorm gekregen, althans op papier. De kunstadviescommissie aangevuld met bewoners uit de wijk zijn zeer tevreden met het definitieve ontwerp dat kunstenaar Paul Vendel onlangs aan hen presenteerde. De volgende stap is het aanvragen van de vergunning en vervolgens het maken van het kunstwerk.

Het wijkoverleg heeft lang gepleit voor een verfraaiing van het winkelplein Galecop door een kunstobject. Mieke de Nooijer-Koster (Wijkoverleg Galecop): “Na ruim overleg met kunstenaars en gemeente is gekozen voor een blauw aluminium beeld dat gebaseerd is op het oorspronkelijke slotenpatroon van de wijk Galecop. Paul Vendel heeft dit prachtig tot uitdrukking gebracht. Het beeld zal door zijn transparantie bij elk bezoek van het plein een nieuwe beleving geven.”

Het werk wordt gemaakt van (geanodiseerd) aluminium wat schoon en op kleur blijft. Het beeld is ruim 2 meter hoog en ruim een meter breed (210-120-80 cm). Het komt te staan op de verhoging die aangebracht is op het plein, waar mensen rustig bij kunnen zitten. Het staat daar niet in de weg en nodigt niet uit om je fiets tegenaan te zetten.

De afgelopen periode is kunstenaar Paul Vendel aan de slag gegaan met de opdracht een kunstwerk te maken het Winkelplein Galecop. Begin juli heeft hij het schetsontwerp gepresenteerd aan de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) aangevuld met een vertegenwoordiging van de bewoners. Het schetsontwerp werd toen al positief ontvangen. Nu het definitieve ontwerp gereed is kan vergunning aangevraagd worden en kan de kunstenaar vervolgens aan de slag. Naar verwachting kan het kunstwerk in het voorjaar van 2013 feestelijk onthuld worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk