Galecop mikpunt inbrekers

De wijk Galecop in Nieuwegein is momenteel in trek bij inbrekers. Marokkaanse jongeren bellen aan en bent u thuis dan vragen zij naar een bepaald adres. Deze is veelal in de buurt zodat u makkelijk en kort kunt aangeven waar het is, let op: uw huisnummer is altijd hetzelfde als het gevraagde adres! Hiermee suggereren de boeven dat ze fout hebben aangebeld. Gluren dan naar binnen en inventariseren en gaan weer weg. Dit is een methode die veelal wordt uitgevoerd om te controleren of u thuis bent. Niet thuis dan volgt er meestal een inbraak na de ‘takjes methode’.

Bovenstaande methode krijgt een vervolg als de dieven een vermoeden hebben als er iets te halen valt. Adressen worden genoteerd en woningen worden in de gaten gehouden. Van vijf bewoners kregen wij reacties binnen over bovenstaande methode (bij allen betrof het Marokkaanse jongeren). Nieuw is dat in de wijk Galecop (ons bekend) stokjes geplaatst werden tegen de deur. Na enkele dagen controleren de boeven de adressen en staat het stokje er nog, dan volgt een inbraak. Heeft u reacties over bovenstaande mail deze dan naar onze redactie.

Bij navraag bij de politie vandaag blijkt dat de ‘stokjes methode’ landelijk bekend is maar nog niet in de wijk Galecop. De politie geeft aan dat als u slachtoffer bent van een misdrijf, u dit dient te melden via alarmnummer: 112. Lees hier de reacties op Geenstijl.nl.

2 thoughts on “Galecop mikpunt inbrekers

  1. Rakker

    Waarom staat op deze gloednieuwe site een bericht van 5 jaar geleden???

    1. Martin Reijmerink

      Misschien omdat er 20 jaar historie in staat? :>) op https://www.pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk