Winterconcert

Op zondagmiddag 12 december aanstaande verzorgt het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS)  een concert in de kleine zaal van Stadstheater en kunstencentrum De Kom in Nieuwegein. Kaarten inclusief consumptie zijn verkrijgbaar à € 15,00 via de website van De Kom of aan de deur. Voor kinderen tot 12 jaar bedraagt de prijs € 10,00. Aanvang van het concert is om 14.30 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur.

Op het programma van het NAS staan warme, muzikale klanken zoals de Ouverture van de Barbier van Sevilla van Rossini; Brahms Variaties van Haydn; het bekende werk Danzòn nr 2. van Màrquez en het celloconcert van Saint Saëns.

Camille Saint-Saëns schreef zijn Celloconcert nr. 1 in a mineur, opus 33 in het jaar 1872; hij was toen 37 jaar oud. Solist op de cello is de 27 jarige Amke te Wies. Amke is een afgestudeerd musicus en speelt op dit moment bij de Staatskapelle in Berlijn. Met haar cellospel behaalde Amke diverse muzikale prijzen via de Stichting Jong Muziektalent Nederland; het Prinses Christina Concours en bij de Cello Biënnale Amsterdam in 2018.

De concerten staan onder leiding van Hans de Munnik (foto), dirigent van het NAS. Het NAS bestaat uit omstreeks 35 enthousiaste musici.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren