Werkbezoek uit Rundu geslaagd

Het werkbezoerk van Joachim Ignatius en Evaristus Muyeghu uit zusterstad Rundu is uitermate geslaagd. Zo werden alle kinderen van de Lucasschool in Galecop bijgepraat over hun zusterschool de Sikandukoschool in Rundu en onder leiding van Desiré Haverkamp namen ze deel aan een workshop werken met klei ter voorbereiding van een project keramiek coöperatie in Rundu.

Door de gemeente Nieuwegein werd een cheque van € 924,00 overhandigd namens de fietsende ambtenaren en het Rode Kruis doneerde € 800,00 voor hetzelfde doel; opvang van straatkinderen in Rundu. Op de Hogeschool van Amsterdam werd overlegd over een komende workshop training van startende ondernemers in Rundu. Gesproken werd met leerlingen van groep 7 en 8 van de Willem Alexanderschool die vriend gaat worden van een christelijke basisschool Mupapama bij Rundu. Op de Montessorischool werd met speciale aandacht gekeken naar het lesmateriaal. En ook Kind en Co werd niet vergeten die 3 kinderopvangprojecten in Rundu sponsort. De delegatie werd hartelijk ontvangen en rondgeleid in kinderdagverblijf Zazou in Galecop.

Op woensdagavond werd kennisgemaakt met de raadsleden van Nieuwegein. Het Anna van Rijn College heeft de opbrengst van de Red Nose Day overhandigd ten behoeve van de wezen op Rundu Secondary School. Onder de bezielende leiding van docenten Suzanne van der Linden en Ben Heilen werd door de leerlingen een bedrag bij elkaar gebracht van € 6.667,00. In buurthuis Vreeswijk werd gekeken naar de verschillende functies die daar bij elkaar worden gebracht. Op vrijdagavond waren zij de centrale gasten tijdens de viering van 20 jaar stedenband. En ook op het lentefeest in park Oudegein waren zij present bij het geitenmelk pannenkoeken bakken voor het geitenproject in Rundu. Dit leverde 3 nieuwe geiten op voor het project waarin mensen zonder inkomen worden geholpen aan een duurzame bron van inkomsten met een geit.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren