VVD stelt vragen over verhuizen zaterdag Markt

In een artikel 42 brief aan het college van B&W uit de VVD Nieuwegein zijn bezorgdheid over de toegezegde verhuizing van de zaterdag Markt naar het nieuwe Stadsplein. De laatste tijd zijn leden van de VVD veelvuldig aangesproken door ondernemers welke met hun onderneming zijn gevestigd aan het nieuwe gedeelte van het stadscentrum (Raadstede en Stadsplein).

Edwin van Straten van de VVD: ‘Hun opmerking was dat de aanloop naar de winkels te gering is. Daarbij wordt door de winkeliers van de raadstede aangegeven dat door de gemeente is toegezegd dat de zaterdagmarkt per september 2012 naar het stadsplein zou verhuizen. Dit was voor een aantal ondernemers het doorslaggevende argument om voor een plaats aan de raadstede te kiezen. De horecaondernemers aan het stadsplein geven ook aan dat ze hebben gekozen voor deze locatie omdat een terras en een markt een zeer goede combinatie is.’

Er ontstaat op dit moment onrust bij ondernemers omdat ze geen activiteiten zien die er op duiden dat de zaterdagmarkt zal worden verplaatst naar het Stadsplein. In de brief aan het college van B&W wil de VVD opheldering over deze zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren