Vermiste kater Dicky Dik

Op 18 februari jl. belde de eigenaren van de kater Dick Dik Amivedi Nieuwegein in paniek op: “Onze kat is uit huis ontsnapt. Dicky Dik komt normaal niet buiten. Maar toen hij buiten kwam werd hij door een andere grote kater weggejaagd. Sinds dien is hij niet meer terug gekomen. We maken ons veel zorgen,” zeggen de eigenaren van deze kat.

Dicky Dik is cypers rood gestreept en hij heeft wit op zijn buik. Hij is 3 jaar oud maar ziet er klein uit en heeft een klein kopje. Hij is vermist geraakt aan de Hattemerschans in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein. Helaas heeft de eigenaar geen foto van hun kat. Dat is jammer want foto’s zijn een waardevolle aanvulling op een beschrijving en maken de kans op het vinden van uw dier vele malen groter.

Ook is Dicky Dik niet gechipt. Vaak denken mensen dat het chippen van binnenkatten niet nodig is, omdat hij toch niet buiten komt. Maar een kat kan door een openstaande deur of raam ontsnappen en dan is hij moeilijk te traceren. Als een kat gevonden wordt zonder chip weten de mensen van de dierenambulance, dierenarts of medewerkers van het dierenasiel niet van wie de kat is. Vaak belandt het dier dan in het asiel. Maar ook als een kat aangereden wordt kunt u als eigenaar niet gebeld worden als uw dier geen chip heeft of als de chip niet geregistreerd is. Informeer bij uw dierenarts naar het chippen van uw huisdier. Registreren kan bij een van de databanken op www.chipnummer.nl. Het chipnummer vindt u terug in het dierenpaspoort voorin. Deze streepjescode bevat 15 cijfers.

Hebt u Dicky Dik zien lopen, laat het dan Amivedi Nieuwegein weten. Dan kan ik de eigenaren berichten. U kunt overdag bellen naar 088-0064674 of stuur een e-mail naar nieuwegein@amivedi.com. De eigenaar zal u dankbaar zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren