Theatergroep ‘De Verkommerde Oever’

Theatergroep ‘De Verkommerde Oever’ speelt vrijdagavond 1 juni in De Kom de voorstelling ‘Knecht van twee Meesters’, een komische klassieker van Carlo Goldoni.

‘Knecht van twee Meesters’ vertelt het verhaal van de knecht Truffaldino, die een voortdurend verlangen heeft naar voedsel en naar de liefde. De honger drijft hem echter in de armen van een tweede meester en doen hem steeds dieper in de puree belanden. Ondertussen moet Clarice, de dochter van Pantolone trouwen met de eens doodgewaande Federigo in plaats van met haar geliefde dokterszoon Silvio. Truffaldino is in dienst bij deze mysterieuze Federigo. Want wie is hij eigenlijk echt ? Uiteindelijk leidt de liefde Truffaldino naar zijn liefje. En als de liefde eenmaal geroken is..

Theatergroep ‘De Verkommerde Oever’ is acht jaar geleden opgericht. De groep is bijzonder vanwege haar spelers: allen vrouwen in de bijstand of met een minimum inkomen. Deze problematiek staat echter niet centraal in de groep. ‘De Verkommerde Oever’ maakt voorstellingen waarin de artistieke kwaliteit voorop staat. Zo zijn al met veel succes stukken ten tonele gebracht. In 1997 won de theatergroep de cultuurprijs van Nieuwegein. Speciaal voor deze voorstelling is de groep uitgebreid met één mannelijke speler.

Het wordt ‘De Verkommerde Oever’ steeds moeilijker gemaakt om producties van kwaliteit te blijven brengen. Op de amateurkunst in Nieuwegein moet ruim 36.000 gulden worden bezuinigd in kader van het gemeentelijk beleid ‘Ruimte maken’. ‘De Verkommerde Oever’ haalt vrouwen uit een isolement en geeft ze meer zelfvertrouwen. Bezuinigingen komen voor deze theatergroep daarom extra hard aan. Met ‘Knecht van twee Meesters’ zet ‘De Verkommerde Oever’ desalniettemin haar zesde productie neer, die toegankelijk is voor een zeer breed publiek.

Kaarten à 12,50 zijn verkrijgbaar bij de kassa van theater de Kom waar men tevens kan reserveren op telefoonnummer: 030 – 60 455 54. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk