Subsidie voor kasteelproject ‘Stein aan de IJssel’

Stichting Kunst Centraal, het steunpunt kunsteducatie voor de provincie Utrecht, heeft een subsidieaanvraag van € 1.340 ingediend voor het kasteelproject ‘Stein aan de IJssel’. Dit project is bedoeld voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs te Nieuwegein. In dit project bezoeken de leerlingen de kasteeltoren van IJsselstein, bekend van het verhaal van Fulco de Minstreel, waar een kasteelbewoner de leerlingen mee terug in de tijd neemt.

Kunst Centraal organiseert in Nieuwegein voor het primair onderwijs het Kunstmenu. Kunstmenu is een aanbod van activiteiten op het gebied van theater, dans, muziek, film, beeldende kunst en literatuur. De discipline cultureel erfgoed, waaronder dit project valt, is nog niet in het Kunstmenu opgenomen. Het college heeft daarom besloten de subsidieaanvraag eenmalig te honoreren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren