Sportimpuls nu echt van start

Woensdag 2 januari was de kick- off van de projecten Wedstrijdzwemmen en Waterpolo voor de Sportimpuls. Aan de clinics, georganiseerd door Zwemvereniging Aquarijn en de NV Sportinrichtingen Nieuwegein, deden in totaal meer dan 60 kinderen en volwassenen mee. Nu deze spectaculaire kick- off achter de rug is, starten de wekelijkse trainingen in aanloop van de diverse, sportieve evenementen in het water.

Op 2 januari konden aanwezigen in het zwembad van Merwestein meedoen met een zwemclinic van zesvoudig Nederlands recordhouder Nick Driebergen. Deelnemers werkten op een leuke manier aan hun zwemslag. De clinic was een voorproefje van de trainingen van het project Mijn Zwemcoach. Deze trainingen starten op 7 januari en worden 4 keer per week aangeboden. Hierbij wordt onder deskundige begeleiding, en met behulp van een persoonlijk trainingsschema van de KNZB, getraind voor een openwater zwemevenement.

Dezelfde dag was tevens een clinic waterpolo onder leiding van Marloes Nijhuis, speelster van het Nederlandse waterpoloteam. Tijdens de clinic kwamen verschillende technieken en wedstrijdvormen van de waterpolosport aan bod. Ook deze clinic krijgt een vervolg: Voor de jeugd in het basisonderwijs worden, vanaf 16 januari, elke woensdagmiddag van 13.00 uur – 16.30 uur leuke activiteiten georganiseerd in het zwembad van Merwestein. De trainingen zijn gericht op het deelnemen aan het Nederlands kampioenschap schoolzwemmen en een nieuw regionaal Waterpolo Toernooi.

De kick-off verliep naar wens volgens Christian van der Lingen, combinatiefunctionaris zwemmen en medeorganisator van de projecten voor de Sportimpuls. “De opkomst was fantastische en de deelnemers waren enorm enthousiast. Mede dankzij de inzet van de vrijwilligers van zwemvereniging Aquarijn konden we deze kick-off tot een succes brengen”, aldus Christian. Ton Bothoff, directeur van NV Sportinrichtingen Nieuwegein spreekt eveneens positief over de Sportimpuls. “We zijn zeer tevreden over deze kick-off en over de projecten binnen de Sportimpuls. In het kader van Nieuwegein Beweegt zijn we continu op zoek naar kansen om in samenwerking met sportverenigingen, mensen meer aan het bewegen te krijgen. Deze projecten zijn daarom een goed inititatief.”

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren