Ronald Giphart te gast bij het Literair Café Nieuwegein

In het Literair Café van donderdag 18 november is de succesvolle schrijver Ronald Giphart te gast. Giphart debuteerde in 1992 met zijn roman Ik ook van jou. Zijn laatste boek Mijn vrouw & andere stukken is een bundeling van de columns die Ronald Giphart schreef voor de Volkskrant. Giphartiaanse onderwerpen als vriendschap en liefde, ziekte en dood, voetbal en koken, gezinsleven en groepsgedrag, religie en politiek trekken voorbij in prachtige columns die lezen als korte verhalen.
Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, dat werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden romans als Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). Ook publiceerde Giphart het literaire fotoboek Heldinnen in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen. Zijn novelle Gala, was het Boekenweekgeschenk 2003.Het Literair Café vindt plaats in de Centrale Bibliotheek in Nieuwegein aan de Zadelstede 1-10. De aanvang is 20.00 uur, de toegang is € 3,50. Het Literair Café is een samenwerking van Boekhandel Manschot en de Bibliotheek Nieuwegein. Het Rabobank Stimuleringsfonds ondersteunt het Literair Café.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren