Pide pizza van pappa

Een recept voor vaders gemaakt door een vader. Eventueel met hulp van de kinderen. Succes verzekerd, want zo’n lekkere alternatieve pizza gaat er altijd wel in. Niet te vet en zwaar door het gebruik van veel verse groentes en de luchtige broodbodem. Neem voor de geraspte kaas eventueel light-kaas.

Nodig voor 2 à 3 personen:
1 pide (plat Turks brood)
olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 zak champignon-roerbakgroenten (400 g, AH)
1 blikje tomatenstukjes (400 g)
1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden (potje)
zout en peper
1 zakje geraspte kaas (150 g)

Extra: bakkwastje; hapjespan, koekenpan of wok; bakpapier of permanent bakvel.

Snij de pide in de breedte doormidden, zoals je een pita-broodje snijdt.
Bestrijk de snijvlakken van beide helften met een kwastje met olijfolie.
Pel de ui en snij deze in de lengte in “maantjes”.
Pel de tenen knoflook en hak ze fijn.
Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit ui en knoflook even aan.
Voeg de champignon-roerbakgroenten toe en bak op een vrij hoge pit de groenten even aan terwijl je ze af en toe omschept..
Voeg het blikje tomatenstukjes en de Italiaanse keukenkruiden toe.
Omscheppen en zachtjes laten bakken tot de groenten vrijwel gaar zijn.
Op smaak maken met een beetje zout en peper.
Schep de groenten op één helft van de pide (als je veel hebt kun je naar keuze allebei de helften beleggen).
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de pide-pizza erop.
Bestrooi hem ruim met geraspte kaas.
Bak de pide-pizza ca. 20 minuten in een oven van 200ºC hetelucht.
Hij is klaar als de kaas gesmolten is en goudbruin (pas op dat de kaas niet te donker wordt).
De andere geoliede helft van de pide leg je 5 tot 7 minuten voor de pizza klaar is op een rooster in de oven tot deze lichtbruin en knapperig is.
Snij dit brood in stukken en eet het, eventueel met nog wat olijfolie of kruidenboter, bij de pizza.
Een frisse sla, verse tomaat en komkommer is er erg lekker bij.
Drink er eventueel een glas fruitige Italiaanse wijn bij en/of gewoon fris bronwater.

Vegetarisch hoofdgerecht.
Tijd ca. 35 minuten.
Bron: eigen recept.

Tips
Voor twee pizza’s gebruik je gewoon allebei de broodhelften. Bereid dan wel wat meer groenten. Neem meer roebakgroenten of snij zelf wat extra courgette, paprika en/of champignons. Neem ook een extra blikje tomatenstukjes of roer een groot blikje tomatenpuree door de tomatenstukjes. Met twee van deze pide-pizza’s heb je genoeg voor 4 tot 6 personen.

Vragen, opmerkingen of suggesties? Of hebt u ook een leuk recept voor deze rubriek? Mail naar olgahansen@pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren