Nieuwe samenwerkings- overeenkomst met Rundu

De gemeente Nieuwegein heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Rundu, de Namibische partnerstad van Nieuwegein. De overeenkomst is op 25 augustus 2004 in Rundu ondertekend tijdens een werkbezoek van een Nieuwegeinse delegatie onder leiding van burgemeester Cor de Vos. Naast de gemeente Nieuwegein bestond de delegatie uit raadslid Willem Wijntjes van het CDA en twee vertegenwoordigers van de Werkgroep Rundu.

Tijdens het werkbezoek heeft de gemeente Nieuwegein zich vooral gericht op de ondersteuning van en de samenwerking met de gemeente Rundu. De Werkgroep Rundu volgde een eigen programma, waarin veel aandacht werd besteed aan het verstevigen van bestaande contacten én het leggen van nieuwe contacten tussen onder andere verschillende scholen, het Rode Kruis, het Ziekenhuis, de Raad van Kerken, de bibliotheek. Daarnaast heeft de Werkgroep zich georiënteerd op de start van een groot project op het gebied van HIV/AIDS, dat zij bij voorkeur samen met de gemeenten Rundu en Nieuwegein wil starten. Tot slot bekeek zij hoe ingezamelde gelden uit Nieuwegein zijn besteed in Rundu.

De gemeentelijke projecten en de werkbezoeken over en weer zijn met name bekostigd met gelden van een externe sponsor, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Klik hier voor meer informatie over de overeenkomst en de website van Rundu.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren