Koken met PEN: ‘Gamba’s in ontbijtspek op een salade met pesto van walnoot’

Deze week maken we heerlijke gamba’s in ontbijtspek op een salade met pesto van walnoot. Wekelijks schrijven we in de rubriek ‘Koken met PEN’ heerlijke zelfgemaakte recepten op De Digitale Stad Nieuwegein. Voor de pesto gebruikten we wat restanten uit onze voorraad.

Een handvol gepelde walnoten
100 g. geraspte parmesaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
Veel verse basilicum
Wat zwarte peper
Alles in de keukenmachine, of vijzel en afmaken met wat limoensap.

Verder nodig een mooie mix van sla
200 gram gamba’s
100 gram ontbijtspek
Weinig olie
knoflook
Sjalotjes

Gewoon voor twee personen 200 gram grote gamba’s een uurtje marineren in wat olie en dan wikkelen in ontbijtspek opbakken in weinig olie met gehakte knoflook naar smaak en 2 gehakte sjalotjes.

Het bakrestant afblussen met  een scheutje witte wijn en dit lauwwarm mengen met de sla en walnootpesto, daarop de gamba’s en eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren