Kijkmiddagen fortterrein Overeindseweg

Het fortterrein aan de Overeindseweg is te koop. De gemeente Nieuwegein zoekt een initiatiefnemer voor de herontwikkeling van het unieke terrein. Op vrijdag 31 oktober en 17 oktober (= extra ingelaste kijkmiddag) vinden er kijkmiddagen plaats voor belangstellenden. De projectleider geeft beide data om 13.00 uur een rondleiding. U kunt zich per mail aanmelden voor deelname aan de rondleiding bij projectleider de heer Edwin Boonstoppel via edwin@quadraat.nu. Voor meer informatie en contactgegevens kunt u terecht bij de heer Boonstoppel op 06–33043338.

Aan de Overeindseweg ligt een prachtig terrein met restanten van de Hollandse Waterlinie, zoals een houten artillerieloods en een betonnen bomvrij wachthuis. De zogenoemde ‘Batterijen aan de Overeindseweg’ werden in 1871-1873 aangelegd als voorpost voor Fort Jutphaas. Het fortterrein aan de Overeindseweg ligt aan de noordzijde van het Amsterdam Rijnkanaal, ter hoogte van de Plofsluis.

De verkoop van het fortterrein Overeindseweg gebeurt via openbare inschrijving. Inschrijving staat voor iedereen open, de markt wordt uitgedaagd om met creatieve ideeën te komen. Geїnteresseerden kunnen tot en met 17 november hun inspirerende visie bij de gemeente Nieuwegein indienen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren