Is jou idee € 10.000 waard?

Op 8 oktober van 19.00 uur tot 22.00 uur organiseert de gemeente Nieuwegein in jongerencentrum Time Out de conferentie ‘Jong in Nieuwegein’. Deze conferentie is het vervolg op de Jeugdomnibus 2001 en de panelgesprekken met jongeren die dit jaar hebben plaatsgevonden. Tijdens de conferentie bedenken Nieuwegeinse jongeren, samen met vertegenwoordigers van de raadsfracties en enkele experts uit het jeugdveld, plannen op gebieden die volgens jongeren beter kunnen. Voor de uitvoering van het beste plan is € 10.000 beschikbaar.

In de Jeugdomnibus en de daaropvolgende panelgesprekken hebben de jongeren zelf drie onderwerpen gekozen die volgens hun het meest voor verbetering vatbaar zijn. Dat zijn de communicatie tussen jongeren en gemeente, inspraak van jongeren op gemeentelijk beleid, en veiligheid. In workshops zullen de aanwezigen op deze onderwerpen ingaan, en proberen daar uitvoerbare oplossingen voor te ontwikkelen. Daarna worden de plannen door de jongeren gepresenteerd.

Welk plan als winnaar uit de bus komt wordt bepaald door een deskundige jury. Deze bestaat uit wethouder Carla Breuer, een lid van New Fun en de beleidsadviseur Jeugdbeleid van de gemeente. Er zijn nog een aantal plaatsen voor jongeren met een goed idee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren