Hete kip

Een pittig kipgerecht, dat een dag vantevoren wat voorbereiding vergt.

Nodig voor 2 personen :
3 kippenpoten, of 5 kippendijen/drumsticks
3 grote uien
2 rode paprika’s
4 teentjes knoflook grof gehakt
1 courgette
2 eetlepels tabasco
handvol jalapeno pepers (ingemaakte variant)
theelepel chili poeder
120 gram witte rijst
1 blikje tomatenpuree
olie
250 ml kippenbouillon.

De dag voor het serveren de kip marineren in de tabasco, met de chilipoeder en knoflook.
Een nacht in de koelkast alle smaken laten intrekken.

In een ruime pan de fijngehakte knoflook met grof gesneden uien aanfruiten in weinig olie.
Daarbij de tomatenpuree en de bouillon, aan de kook brengen en de kip in de pan leggen.
Deze moet net onder het vocht blijven.
Ongeveer anderhalf uur zacht smoren.
De kip uit de pan halen, laten afkoelen en het vlees plukken, tot fijne draadjes vlees.

In de bouillon grof gesneden paprika en courgette 5 minuten stoven.
De jalapeno pepers erbij en de ongekookte rijst, rijst in 8 minuten garen, kip erbij ,even meewarmen,
lekker met een groot glas bier (of water) .

Eet smakelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren