Eerste BuurTent een feit in Nieuwegein

Woensdag 5 april jl. werd in de wijk de Doorslag voor het eerst de BuurTent opgezet waar iedere wijkbewoner terecht kon voor informatie omtrent woninginbraak. De afgelopen maanden hebben er meerdere woninginbraken plaatsgevonden. Daarom wil de gemeente Nieuwegein, de politie en anderen met de bewoners in gesprek gaan in deze zogenaamde BuurTent die woensdag was opgeslagen aan de Parelduiker in de wijk. Onze videograaf Bart van Rooijen was ter plekke.

De gemeente, de politie en preventieadviseur gaat graag met u in gesprek over het voorkomen van een woninginbraak. U kunt meer informatie krijgen over de manier waarop woninginbraken worden gepleegd en wat u kunt doen om deze te voorkomen. Bewoners konden vragen stellen in gesprek gaan met diverse instanties in de BuurTent.

De komende tijd wordt de tent vaker opgezet op plekken waar meerdere keren is ingebroken. De buurTent is een nieuw initiatief van de politie en de gemeente Nieuwegein. Op woensdag 19 april staat de BuurTent in de wijk Wijkersloot. Na evaluatie zal bepaald worden waar en in welke wijken de BuurTent in de toekomst zal worden opgezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren