Katern

Brand in wijkcentrum ‘De Baten’ in Nieuwegein

In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober ontstond in het wijkcentrum ‘De Baten’ in Nieuwegein een grote uitslaande brand.

Om 01.00 uur kwam de melding binnen bij brandweer en politie dat een brand woedde in het wijkcentrum aan de Dukatenburg. De brandweer Nieuwegein rukte groot uit en kreeg ondersteuning van de brandweerkorpsen Vianen, IJsselstein, Houten en Lopik. De politie zette de omgeving af. Ongeveer zeventig bewoners van twee naastgelegen flats aan de Penningburg en de Kronenburg werden uit voorzorg geëvacueerd. De bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen basisschool, ‘de Christinaschool’. Er vielen geen slachtoffers en er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan.

In het wijkcentrum waren verschillende wijkorganisaties gehuisvest. Dit betroffen de bibliotheek, het buurthuis, kinderopvang, een gymzaal en een bar. Het pand is vrijwel geheel verloren gegaan. Ook een aangrenzende sporthal liep door de brand schade op. Om 06.40 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. De gehele dag zal nog nageblust worden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: