Nieuwe lancering website Klop Watersport

Watersport is een opwindende wereld waar de liefde voor avontuur en de vrijheid van het open water samenkomen. Bekende watersporten zijn waterskiën en wakeboarden, maar om deze te beoefenen heb je snelheid nodig. Door het gebruik van een boot kun je hoge snelheden creëren en bij Klop Watersport weten ze wel hoe ze hoge snelheden moeten behalen.

Klop Watersport, gevestigd in Hardinxveld-Giessendam, heeft een uitgebreide showroom met een brede keuze uit verschillende boten die gebruikt kunnen worden tijdens de watersport. Hun showroom zorgt ervoor dat de bezoekers alle modellen van dichtbij kunnen bekijken voordat ze een keuze maken. Hun expertise en kwaliteit hebben hen een erkende naam in de branche gegeven.

Recentelijk heeft Klop Watersport ook hun website vernieuwd om de klanten een nog betere online-ervaring aan te bieden. De nieuwe website is gebruiksvriendelijker en biedt uitgebreide informatie over hun verschillende producten en diensten, waardoor het voor watersportliefhebbers en bootliefhebbers eenvoudiger wordt om het juiste product te vinden dat bij hun past. Je kunt naast de showroom dus ook eenvoudig een kijkje online nemen!

De groeiende populariteit van watersport
Een element dat Klop Watersport staande houdt, is de toename aan watersportactiviteit in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken het plezier en de ontspanning die activiteiten in het water te bieden hebben. Verschillende factoren dragen bij aan de groeiende populariteit. Ten eerste speelt de geografische ligging van Nederland, met het uitgebreide netwerk van waterwegen en kustgebieden, een grote rol bij de watersport ervaring van mensen. Daarnaast is er in Nederland een groot aanbod van goed onderhouden faciliteiten die watersporten toegankelijk en aantrekkelijk maakt. Van moderne jachthavens tot goed uitgeruste sportverenigingen, de voorzieningen zijn erop gericht om watersport voor iedereen toegankelijk te maken.

Nederland biedt veel verschillende mogelijkheden voor watersporten, waardoor het een aantrekkelijke bezigheid wordt voor verschillende doelgroepen. Zeilen is een van de meest populaire watersporten met talloze verenigingen en wedstrijden die jaarlijks plaatsvinden. Voor degene die liever op zijn eigen tempo geniet van het water, zijn opties als kanoën en suppen perfect voor beginners. Waterskiën en wakeboarden bieden daarentegen een adrenaline rush voor degene die op zoek zijn naar meer spanning, zeker met de hoge snelheden die je kunt behalen.

Watersportverenigingen en faciliteiten
Watersportverenigingen en faciliteiten spelen een belangrijke rol in de groei van watersport in Nederland. De organisaties bieden niet alleen toegang tot belangrijke uitrusting en infrastructuur, maar zorgen er ook voor dat er een gemeenschap is ontstaan rondom de watersport. Ze organiseren dan ook evenementen, wedstrijden en trainingen, wat bijdraagt aan de toegankelijkheid van de watersporten. Daarnaast onderhouden ze ook vaak de faciliteiten als jachthavens, bootverhuur en veilige aanlegplaatsen zodat watersporters optimaal kunnen genieten van hun hobby. Door de ondersteuning en het uitgebreide netwerk dat de verenigingen bieden, wordt watersport een activiteit waardoor vriendschappen en gemeenschappen ontstaan.

De populariteit van watersport in Nederland blijft groeien, ondersteund door uitstekende faciliteiten en de inzet van watersportverenigingen. Klop Watersport draagt bij aan deze trend door hoogwaardige producten en deskundig advies te bieden, zowel in hun showroom als via hun vernieuwde website. Voor iedereen die geïnteresseerd is in watersport, biedt Nederland een variatie aan mogelijkheden.

‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis?

De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website‘Het is nu al weken koel voor deze tijd en het is vaak zwaar bewolkt en regenachtig. Het kan in de begroeiing buiten hele dagen nat zijn, de zon komt af en toe tevoorschijn, maar krijgt nauwelijks de kans om alles te drogen, wie er te voet op uitgaat zonder paraplu vraagt om een stortbad. Ook voor de wereld van kleine dieren is al die nattigheid maar niks, het risico om nat te worden is groot en het is voor heel wat vliegen en bijen een ramp, want als ze dagenlang niet kunnen eten sterven ze van de honger. Je ziet dan ook naar verhouding weinig van die beestjes buiten, alleen hommels wagen het er op’ aldus Udo.

Udo: ‘Slakken hebben geen probleem met koel en nat weer, je ziet overal naaktslakken, vooral op verharde paden en wegen en als je er op stapt… De grotere heten dan ook wegslakken.’

‘Die glibberige naaktslakken zijn bladeters. Ze eten vooral zachte blaadjes, dus jonge plantjes en planten met zachtere bladeren zoals sla en goudsbloemen. De schade kan in één nacht aanzienlijk zijn. Ook de segrijnslak, een meestal grauw gekleurde huisjesslak, die twee keer zo groot kan worden als de fraai gekleurde slakken in de tuin, zie je nu ook meer dan anders. Die segrijnslak is ook een grote bladeter, ze hadden hem beter chagrijnslak kunnen noemen.’
‘Er is geen echt goed middel om de slakken te bestrijden. Wat vergif is voor slakken, is niet alleen vergif voor slakken. Uw kat bijvoorbeeld zou de korrels kunnen oplikken, en vogels kunnen ze oppikken. Dat wil je niet en het helpt niet echt. Zelf op jacht naar slakken? Helpt ook niet. Je vangt ze nooit allemaal en vanuit de omgeving komen weer andere slakken de “leeg gevangen” plekken aanvullen.’
‘De zomer biedt nog wel hoop. Overdag kruipen slakken weg voor een brandende zon. En ’s nachts zijn er in Nieuwegein vele padden die ook slakken eten.’

‘Fietsfoto van de maand’

Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein, vertelt elke maand met één Nieuwegeinse fietsfoto met bijschrift wat haar bezighoudt of treft. Deze kunt u iedere maand bekijken op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week de verkeerssituatie bij ‘t Oosterlicht College.

Clarion: ‘In december trokken we als Fietsersbond aan de bel vanwege de onveilige verkeerssituatie bij het Oosterlicht College. Inmiddels hebben gemeente en aannemer maatregelen getroffen op de Marconi- en Dieselbaan: drempels, paaltjes, belijning en asfalt in plaats van hobbelige tegels. Helaas nog niet ter hoogte van de Plettenburgerbaan. We houden de vinger aan de pols en blijven aandacht vragen voor veilige en comfortabele fietsroutes voor scholieren, werknemers en bewoners in Rijnhuizen.’

‘De strip van Kim Houtzager’

Iedere week tekent Kim Houtzager www.keep-in-mind.nl de Pen-i strip. Ze neemt u mee in haar leven, een wereld vol verrassingen met zo nu en dan een snufje magie. De strip gaat altijd over Nieuwegeinse gebeurtenissen of over het dagelijks leven van Kim. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Kim woont in Nieuwegein en maakt de ‘ups & downs’ van de stad dagelijks mee. Het is Kims droom om professioneel illustrator en auteur te worden en dat elke Nieuwegeiner Pen-i (her)kent. Nou, na zoveel jaar is dat inmiddels gelukt hoor!

Kim: ‘Het was een rustige zondagavond, die 26e van mei. Tot er opeens een onbekend geluid de lucht vulde. Wat was er aan de hand? Nog voor de journalisten hun schoenen aan konden trekken, stond Social Media er al vol mee. Maar wat heeft Nieuwegein een geluk gehad. Gelukkig geen gewonden, of erger!’’

Wist u dat de strips die Kim wekelijks maakt voor De Digitale Stad Nieuwegein gebundeld te koop zijn? Kijk hier maar. Er zijn al vier delen!

Nieuwe informatiebijeenkomst met presentatie concept ontwikkelkader

De gemeente Nieuwegein houdt op maandag 10 juni 2024 een nieuwe informatiebijeenkomst over de ‘Zeepfabriek.’ Deze informatiebijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur en vindt plaats op het terrein van de Zeepfabriek. De Zeepfabriek is te bereiken via het Vreeswijkserijpad.

Voor de herontwikkeling van het Ecolab/Henkel-terrein maakt de gemeente Nieuwegein een ‘Ontwikkelkader Zeepfabriek.’ Tijdens de eerste bijeenkomst, op 23 november 2023, konden betrokkenen en geïnteresseerden meedromen over wat er in het gebied kan komen. Op de tweede bijeenkomst, op 18 maart, werden de eerste plannen en hoofdlijnen voor de herontwikkeling gepresenteerd en was er tijd voor reflectie.

De gemeente Nieuwegein: ‘Nu, op 10 juni aanstaande, zullen we het concept ontwikkelkader presenteren. Hierna vragen we jullie voor reflectie en opmerkingen. Dit nemen we mee bij de afronding van het ontwikkelkader voor het naar de gemeenteraad gaat. Graag per persoon een formulier invullen.’

Wethouders Eggengoor en Schouten onthullen het nieuwe logo

Behoud van De Zeepfabriek als industrieel erfgoed
De gemeente Nieuwegein en Ecolab hebben begin dit jaar samen besloten om de gebouwen van de Zeepfabriek tijdelijk te verhuren. Zodat de fabriek tijdens de voorbereiding van de gebiedsontwikkeling gebruikt wordt. Dat is goed voor het behoud van het industrieel erfgoed. Leegstandsbeheerder VPS verzorgt de tijdelijke verhuur. Inmiddels hebben al 12 ondernemers een plek ingenomen in de fabriek, waaronder een padelbaan en een aantal start-ups. Zo is er een ontwikkelaar voor speelplaatsinrichtingen en iemand die zich richt op rolstoelvoetbaltechniek. Verder is er een rage room (sloopkamer) en zijn er diverse studio’s voor creatieve ondernemers.

Ook na de herontwikkeling ruimte houden voor ondernemers?
De Zeepfabriek was voor Nieuwegein vroeger een grote werkgever. En nu wordt deze plek weer een locatie van bedrijvigheid. Het komende jaar, en mogelijk langer, in een tijdelijke setting. Eggengoor: “Dit gebeurt met de ambitie om ook in de herontwikkeling van het gebied ruimte te houden voor ondernemerschap. Dankzij de tijdelijke verhuur is het mogelijk om in de praktijk te peilen hoe groot de behoefte aan werkruimtes zoals hier is. En wat de ondernemers nodig hebben om hun werk te kunnen doen.”

Plantjesmarkt bij Amateur Tuinders Vereniging ‘Ons Belang’

Op zaterdag 15 juni aanstaande van 10.00 uur tot 14.00 uur houdt Amateur Tuinders Vereniging Ons Belang aan de Montageweg 13A in Nieuwegein een fantastisch midzomerfeest of Plantjesmarkt. De opbrengst van dit feest zal worden gebruikt voor de bouw van hun nieuwe verenigingsgebouw. Want die is weer aan vervanging toe.

Dit feest, waar veel plantjes en groente stekjes gekocht kunnen worden, wordt vanaf 11.00 uur muzikaal omlijst met de tropische muziek van de Sambaband BooomBassTic!

Ook voor kinderen is er een hoop te doen. Zo is er een speurtocht georganiseerd en een Rad van Fortuin en diverse workshops. De vereniging heeft meer dan 250 leden en is opgericht in 1969. Al jaren kweekt de vereniging gezonde groenten voor de voedselbank in Nieuwegein.

Expositie: ‘Letterlijk & Figuurlijk’ in Museum Warsenhoeck

Van 9 juni tot en met 21 juli zal in Museum Warsenhoeck werk te zien zijn van Liz Ditters (1967). Liz is als dichter verbonden aan het tijdschrift DICHTER van Uitgeverij Plint, dat viermaal per jaar verschijnt en vol staat met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. Ook geeft Liz op projectbasis les aan basisschoolleerlingen, die met haar hun fantasie aanspreken om de mooiste woorden te verzinnen.

Naast het dichten schildert Liz Ditters ook, thuis in haar eetkamer op het noorden. De twee tafels van elk 2.20 x 1 meter liggen geregeld vol canvassen en tubes acrylverf. Liz vertelt daarover het volgende:

‘Enkele van mijn werken gebruik ik een soort geheimschrift. Ik wed, dat (bijna?) niemand mijn boodschappen weet te ontcijferen. Maar dat is ook helemaal niet nodig, het gaat mij om het visuele aspect: de betekenis is van (iets) minder belang. Dit vertelde ik ooit ook op de Kunstacademie aan mijn docent Grafische Vormgeving, die me prompt een lager cijfer gaf omdat ik hem de ontcijfering van de boodschap misgunde. Nou ja, een 7 was ook mooi. Ik heb me niet laten overhalen.’

Mocht u tóch benieuwd zijn geraakt? Liz Ditters vertelt daar graag wat meer over tijdens de expositie middels het werk dat hangt in Museum Warsenhoeck in het Natuurkwartier in Park Oudegein.

Liz Ditters

Nieuwegein behoudt gebouw aan de Graaf Dirklaan voor onderwijsdoeleinden

De gemeente Nieuwegein heeft besloten dat het schoolgebouw aan de Graaf Dirklaan in de wijk Fokkesteeg, behouden blijft voor onderwijsdoeleinden. Het gebouw waar nu nog de basisschool ‘t Hof van Rhijnhuysen is gehuisvest (voormalig Zuiderkroon) staat op de nominatie voor herontwikkeling. Tot deze periode blijft het voor onderwijs beschikbaar.

Basisschool ‘t Hof van Rhijnhuysen zit tot het nieuwe schooljaar 2024-2025 in het schoolgebouw. Daarna verhuist de school naar de wijk Rijnhuizen. Op hun plaats komen twee groepen 3 van de Mauritsschool naar het gebouw. Daarmee heeft een deel van het gebouw al een bestemming gevonden.

De gemeente blijft actief zoeken naar passende invullingen voor de rest van de ruimte. Uitgangspunt is dat dit een invulling is die past bij de schoolfunctie.

Lekker gratis donuts eten op Nationale Donutdag bij Leger des Heils in Nieuwegein!

Het Leger des Heils en donutproducent Donut Worry Be Happy organiseren op vrijdag 7 juni 2024 de Nationale Donutdag. De organisaties koppelen deze dag opnieuw traditie aan het beleven van een geluksmomentje. Belangrijkste doel van Nationale Donutdag: samen eten, delen, elkaar beter leren kennen. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Een ‘doughnut dolly’ in de Eerste Wereldoorlog

Leger des Heis Nieuwegein
De Nationale Donutdag wordt ook in Nieuwegein bij het Leger des Heis aan de Sluyterslaan 533 gevierd. Iedereen kan gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten en een geluksmoment te delen. ‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld.

Geluksmoment delen
Het Leger des Heils en Donut Worry Be Happy organiseerden ook de afgelopen vier jaar de Nationale Donutdag. Het succes daarvan – ondanks coronacrisis – en de positieve reacties van het publiek liggen aan de basis van de jaarlijks terugkerende traditie. De gedachte ‘happiness is only real when shared’ staat ook dit jaar weer centraal. Samen met iemand uit je buurt een geluksmoment delen, elkaar beter leren kennen, onder het genot van een heerlijke donut.

Duurzaam en lekker
‘Donut Worry Be Happy’ zorgt met zijn donuts het hele jaar door voor geluksmomenten, maar doet daar tijdens Internationale Donutdag nog een schepje bovenop. In totaal zo’n 25.000 donuts worden door de organisatie gratis aan het Leger des Heils verstrekt voor het goede doel. De donuts worden gemaakt met duurzame ingrediënten van topkwaliteit, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Tijdens Internationale Donut Dag kan er genoten worden van diverse smaken waaronder ook vegan en halal donuts.

Traditie
De traditie van Donutdag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes.’ De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten.

Toen & Nu: ‘Hoek Roskamweide met de Karnweide in Batau Noord’

Deze week in de rubriek Toen & Nu een foto van woningen in aanbouw in de wijk Batau Noord. Jos Bruinsma stuurde onze rerdactie de foto die hij zelf wel ‘grappig’ vond, althans zo kopte hij in met het toegezonden e-mailtje.

De foto is gemaakt in 1986, om precies te zijn op 22 juli 1986, aldus Jos. Wij zijn nog preciezer, want het was dinsdag 22 juli 1986! Een warme, vrijwel geheel bewolkte dag met een gemiddelde temperatuur van 15.3 C. Eigenlijk precies zoals het was Toen onze fotograaf Jordi Jupijn de foto van Nu maakte voor de rubriek Toen & Nu.

Jos Bruinsma, die Nu op de Schaapweide in Batau Noord woont, over de foto van Toen: ‘Mijn kinderen aan de wandel met hun nichtje. Dat meisje in de kinderwagen is mijn dochter en zij is getrouwd met de jongen die in dat tweede huis op de Roskamweide kwam te wonen. Op de achtergrond de Toen LOM-school ‘De Linie’. Mijn zoontje met step zat daarop toen hij 14 jaar was.’

Nou Jos, inderdaad grappig en zo herkenbaar. Lekker spelen in een wijk in aanbouw, of kijken hou je woning vordert tijdens de bouw. Leuk om de foto te delen met onze lezers.

Heeft u een oude foto met een verhaal? E-mail hem gerust aan ons, wij kijken dan hoe het Nu is.