De band ‘Another Story’ sluit De Zingende Zomer af in De Partner

Zondag 28 augustus aanstaande vindt de laatste aflevering van De Zingende Zomer plaats in cultuurcentrum De Partner aan de Nedereindseweg. Van 15.00 uur tot 17.00 uur kunnen de bezoekers genieten van mooie muziek. De band Another Story speelde eerder al de sterren van de hemel op het podium in De Partner. Ze hebben een lekker poprepertoire en een waanzinnig goede zangeres.

Traditioneel zingt De Partner de vakantiepiek uit in de Sing-Along. Dat doen we onder de bezielende leiding van zangeres/gitariste Margreet de Ruijter. We kennen Margreet van haar optredens in de Partner met het muzikale duo BLOOMM en zij heeft ook vorig jaar de gezellige, luide Sing-Along begeleid. De teksten van de meezingers zijn beschikbaar.

De entree is gratis en duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur. De deur gaat om 14.30 uur open. Aanmelden verplicht via: info@departnernieuwegein.nl.

Margreet de Ruijter

Nieuwe uitstraling Anna van Rijn College

Het Anna van Rijn College presenteert komende week een nieuwe uitstraling. De school voert een nieuw logo in, waarmee de profilering als ‘wereldschool’ herkenbaarder is. Onder het motto ‘open jouw wereld’ presenteert Het Anna van Rijn College zich als een aantrekkelijke scholengemeenschap die midden in de samenleving staat.

Het Anna van Rijn College is een internationaal georiënteerde openbare school aan de Albatros in Nieuwegein. De school biedt modern onderwijs op mavo-, havo-, en vwo-niveau, waarbij op alle niveaus kan worden gekozen voor de tweetalige variant. Het Anna van Rijn College werd opgericht in 1994, voortkomend uit een fusie van lokale openbare scholen. Inmiddels is het Anna onderdeel van NUOVO Scholen.

De vernieuwde identiteit moet nog beter uitstralen waar het Anna voor staat: een school waar leerlingen én docenten met een open blik naar de wereld kijken. Het Anna van Rijn College is een wereldschool waar iedereen zichzelf mag zijn, is de boodschap.

Lens in logo
Marco Nomes, directeur van het Anna van Rijn College, is blij met de eigentijdse uitstraling. “We presenteren nu een logo dat de lens uitbeeldt waardoor leerlingen en medewerkers naar de wereld kijken. Dat is precies waar we als school voor willen staan: een open vizier op de omgeving.”

De nieuwe slogan van het Anna van Rijn College is dan ook: open jouw wereld. De vernieuwde uitstraling wordt de komende periode kracht bijgezet met diverse activiteiten.

Vluchtelingen uit Oekraïene genieten van vaartocht door Nieuwegein

Afgelopen woensdag 17 – en donderdag 18 augustus jl. hebben ruim 80 Oekraïense vluchtelingen, die tijdelijk in Nieuwegein wonen, genoten van een vaartocht door Vreeswijk. De middag werd georganiseerd door de Museumwerf en het Dorpshuis Fort Vreeswijk. Ruim 40 vrijwilligers maakten dit evenement mogelijk.

Vreeswijk leeft mee met de tijdelijke inwoners uit Oekraïne die in Nieuwegein verblijven, zoals veel inwoners van Nieuwegein in deze zware tijd. Daarom werd voor hen deze leuke afleiding georganiseerd. Na de boottocht konden de nieuwe bewoners van Nieuwegein genieten van een heerlijk diner, wat erg werd gewaaardeerd. Voor de kinderen werden leuke activiteiten georganiseerd zoals knutselen en natuurlijk sjoelen.

Buddynetwerk
Om vluchtelingen zich thuis te laten voelen in Nieuwegein, is er nu een buddynetwerk in oprichting. Ton Holweg (Diaconie Dorpskerk) coördineert het buddynetwerk en vertelt: ‘Zo’n buddynetwerk was er nog niet in Nieuwegein. En, we verwachten wel dat vluchtelingen behoefte hebben aan een buddy. Iemand met wie ze tijd kunnen doorbrengen, leuke dingen kunnen doen. Iemand die bijvoorbeeld een luisterend oor biedt bij een kopje koffe. Of iemand die ze praktisch op weg kan helpen. Bijvoorbeeld samen de bus nemen.’

Een buddy is er voor ontmoeting en gezelligheid. En, het buddynetwerk is er voor alle vluchtelingen in Nieuwegein. Vrijwilligers helpen vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen op weg in Nieuwegein.

Matchen vluchteling en buddy
Welke vluchtelingen graag een buddy willen en welke sociale of praktische vragen zij hebben, dat brengt Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein nu in kaart. Zodra vluchtelingen zich aanmelden, dan koppelt Ton Holweg een vluchteling en buddy aan elkaar. Inmiddels hebben 8 vrijwilligers zich aangemeld. Wilt u ook buddy worden van een vluchteling? Stuur een bericht naar Ton via ahmholweg@hotmail.com.