Jantine met de Pet: ‘Lekker groen bezig in de Nieuwegeinse (cul) uh natuur’

Ik zie op Social Media nogal wat onvrede voorbij komen over het onderhoud van het groen in de wijken in Nieuwegein. Bomen die rigoureus gesnoeid worden, onkruid wat over het hoofd gezien wordt en als het werk gedaan is dan wordt het afval niet direct verwijderd.

Nu werd dat onderhoud sinds jaar en dag door de firma Scholman gedaan, een Nieuwegeins bedrijf. Maar na de verplichte aanbesteding is de keus gevallen op Groen VDBH, een bedrijf ‘van buiten’ (ze zijn gevestigd in Opheusden) die de werkzaamheden met groene apparaten uitvoert. Niet altijd overigens want een oplettende inwoner signaleerde de groene mannen met niet elektrische trimmers. En in plaats van keurig onderhoud, waar de inwoners tevreden over zijn, vindt er nu een ware groene aanslag plaats in de wijken. Het is vast een meerjarencontract, dus snel veranderen zal het niet.

Aanbestedingen schijnen ingewikkeld te zijn en dan telt het niet meer waar je bedrijf gevestigd is en dat je al jaren naar behoren en tevredenheid je werk hebt gedaan. Dan gaat het over groene apparaten, groene stroom en ongetwijfeld ook over de prijs. Vooralsnog lijkt dit een gevalletje goedkoop – duurkoop te zijn, op papier vast de beste partij, maar in praktijk valt het toch wel wat tegen. Groener is niet altijd beter…

Laten we maar hopen dat de gemeente ook afspraken heeft gemaakt over de kwaliteit van de werkzaamheden en zich niet heeft laten leiden door groene belofte. Het is de laatste weken technisch weer, de ambtenaren kunnen dus met een gerust hart het bureau verlaten voor een grondige inspectieronde, op de elektrische fiets uiteraard.

Met vriendelijke groet,
Jantine met de Pet

Uw bijdrage
Heeft u ook een pet op of meerdere petten of helemaal geen pet op, maar zit u wel iets dwars of wilt u uw ongenoegen óf genoegen delen met onze lezers? Dat kan! Stuur uw verhaal naar onze redactie en Jan of Jantine gaat ermee aan de slag. Wij spreken algehele anonimiteit af, daar is deze rubriek voor. Gegarandeerd!

De KOM tijdens zomervakantie gesloten

Van 20 juli tot en met 1 september 2019 zijn alle publieke diensten van DE KOM gesloten in verband met het zomerreces. Ook het theatercafé en het terras zijn dan gesloten. Vanaf maandag 2 september is DE KOM weer geopend en dan kunt u ook weer kaarten kopen bij de theaterkassa. Op zaterdag 7 september is er Open Huis en gaat het nieuwe culturele seizoen officieel van start. Via www.dekom.nl kunt u de hele zomer theaterkaarten kopen en inschrijven voor een cursus.

Beschikbaarheid kaarten
Voor veel voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld nog plek bij de voorstellingen van Clean Pete, Nasrdin Dchar, Ellen ten Damme en de musical Kinky Boots. Via www.dekom.nl kunt u zien of er nog kaarten beschikbaar zijn en deze direct aanschaffen, ook tijdens de zomerperiode. Online kunt u ook zelf uw stoelen kiezen.

Summer school in de bieb: games masters

Nog niets te doen in de laatste week van de zomervakantie en altijd al willen weten hoe een game gemaakt wordt? Nu is je kans! Tijdens de drie-daagse summer school in bibliotheek De tweede verdieping aan het Stadsplein 1c in de binnenstad van Nieuwegein ontdek je alles wat erbij komt kijken: van het bedenken van een game, tot het ontwerpen, programmeren en testen. Na deze summerschool ben jij een echte game master!

De Summer School is voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar en bestaat uit drie dagen: van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 augustus, elke dag van 10.00 uur tot 16.00 uur. De kosten zijn € 25,- voor de drie dagen. Daarvoor krijg je elke dag ook een lekkere lunch. Aanmelden kan via het e-mailadres: actie@detweedeverdieping.nu.

Lucas Galecop neemt afscheid van groep 8

De leerlingen van groep 8 van basisschool Lucas Galecop zullen woensdag 17 juli aanstaande afscheid nemen van hun school Aert de Gelderhage in de wijk Galecolp, en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan!

Begin juli is de groep op kamp geweest nabij het Henschotermeer, daar waren tal van sportieve activiteiten en er moest goed samengewerkt worden tijdens de enige echte ‘Expeditie Lucas Galecop.’ Natuurlijk is er ook de eindmusical waar leerlingen en ouders hun hele ziel en zaligheid in gestopt hebben. Het resultaat mag er zijn want de musical is Gewoon Super!

Woensdag 17 juli nemen de kinderen officieel afscheid tijdens de vaste uitzwaairituelen die alle ingrediënten bevatten om de basisschooltijd bijzonder af te sluiten.

‘Het is niet alleen een afscheid maar ook een nieuw begin voor onze groep achters. Ze zijn uitgegroeid tot prachtige jonge mensen. En zijn klaar voor de grote stap naar het voortgezet onderwijs. Het hele Lucas Galecop team wenst de kinderen een mooie, leerzame en fijn tijd op het voortgezet onderwijs!’ aldus Rianne Spiegelenberg, directeur van de school.

AHN Zomerfestival

In de zomervakantie organiseert de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) op de zaterdagmiddag de AHN soos met muziek, ontspanning en ontmoeting. Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen en aan te schuiven. De middagen worden gehouden bij Stichting Boogh aan de Oortjesburg 2 in Nieuwegein (Batau-Noord). De eerste middag start op zaterdag 20 juli aanstaande, dan kunt u genieten van stoelyoga met Adelique Laurier.

De middagen starten om 13.30 uur en duren tot 16.00 uur. Er is een vrije inloop en de entree is gratis inclusief koffie en thee met wat lekkers. Mocht het vervoer een probleem zijn, dan kunt u tijdig contact opnemen met de Algemene Hulpdienst (iedere werkdag bereikbaar tussen 10.00 uur en 12.30 uur op telefoonnummer: 030 60 67 409.

De volgende dat voor de agenda:
. Zaterdag 20 juli Stoelyoga met Adelique Laurier
. Zaterdag 27 juli Laagdrempelig bewegen met een bal met Ria Schakel
. Zaterdag 3 augustus Verrassingsactiviteit
. Zaterdag 10 augustus Muziek met Melanie Reindertsen
. Zaterdag 17 augustus Muziek met de band One Trick Pony
. Zaterdag 24 augustus Muziek met Selin Gurses (zang en gitaar)
. Zaterdag 31 augustus De beentjes van de vloer met Country Line Dance