Jan Gaasbeek ook volgend seizoen bij JSV Nieuwegein

Jan Gaasbeek gaat volgend seizoen zijn 2e jaar in bij JSV Nieuwegein. Afgelopen zaterdag werd de derby tegen Geinoord met een gelijkspel beëindigd waardoor zijn elftal op dit moment een achtste plaats in neemt in de zaterdag tweede klasse B van het zaterdagvoetbal. Gaasbeek zal ook na de winterstop aan de slag blijven bij de ploeg uit Nieuwegein.

Gaasbeek speelde zelf in het betaalde voetbal. Hij kwam uit voor AZ’67, FC Twente en NAC. In zijn jeugd maakte hij deel uit van het Nederlands UEFA-elftal met zijn leeftijdsgenoten Ruud Gullit, Danny Blind, Fred Rutten en Erwin Koeman.

Als trainer kan Gaasbeek bogen op een rijke carrière. Hij heeft al veel clubs in de provincies Utrecht en Gelderland (vooral ten westen van Arnhem) onder zijn hoede gehad.

Gaming Pop-Up Store in Cityplaza Nieuwegein!

MediaMarkt & Trust hebben gezamenlijk een tijdelijke Gaming Store geopend in winkelcentrum Cityplaza te Nieuwegein. MediaMarkt Nieuwegein had al de grootste gamingafdeling van de regio en heeft nu alles op het gebied van gaming-accessoires in de tijdelijke Gaming Pop-Up Store.

Trust is het toonaangevende value for money-merk voor digitale gaming-accessoires. Voor tablet, desktop, laptop, gameapparaat, smartphone of tv: wat je ook zoekt, Trust heeft het. Laat je in deze Pop-Up store inspireren door de allernieuwste technologieën en gadgets! In deze Pop-Up store kun je je FIFA 18 skills testen op de PS4 Pro, Trust prijzen winnen met de spin en win of ontmoet bekende vloggers tijdens verschillende meet & greets!

Christen Unie voelt zich onjuist geïnformeerd door wethouder Adriani

Onlangs liet de gemeente Nieuwegein weten dat Lister een oogje had laten vallen op het perceel Vreeswijksestraatweg/Urkerveste 9 om zogenaamde Tiny Houses te bouwen. Dit voor mensen met een psychiatrische beperking of verslavingsachtergrond. Buurtbewoners kwamen al snel in opstand omdat zij dit niet zagen zitten in hun wijk, er werden zelfs 500 handtekeningen opgehaald en uitgereikt aan de verantwoordelijke wethouder. Fokkesteeg is een wijk die toch al erg onder druk staat voor wat betreft criminaliteit e.d.. ‘Tiny Houses zijn dan ook niet welkom’, aldus de buurtbewoners. Kort daarop liet de gemeente Nieuwegein weten het pand, beter bekend als ‘Agrarisch Erfje’ aan te merken als gemeentelijk monument. Dit laatste is bij de Christen Unie in Nieuwegein in het verkeerde keelgat geschoten.

De Christen Unie laat onze redactie weten: ‘In de vergadering van 18 mei 2017 dienden wij een amendement (2017-210 A57) in bij het woningbouwprogramma 2030 (2017-147) waarmee wij het perceel Vreeswijksestraatweg/Urkerveste 9 van de lijst met onderzoekslocaties woningbouw wilden halen in verband met de cultuurhistorische waarde. De wethouder heeft dat met klem ontraden en verweet ons dat wij er in ons amendement een gemeentelijk monument van wilden maken.’ Redactie:  Wist wethouder Adriani toen al dat Lister op het bewuste erf aan de Urkerschans 9 Tiny Houses wilde bouwen? Lees hier alles over dit dossier.

Ineke Schiltkamp van de Christen Unie: ‘Wij zijn daarom zeer verbaasd om via diverse media te horen dat de gemeente heeft besloten om van het ‘Agrarisch Erfje’ Vreeswijksestraatweg/Urkerveste 9 een gemeentelijk monument te maken. Daarom enkele vragen aan de wethouder:’

    1. 1. Wanneer was binnen het college bekend dat dit pand op de lijst stond voor aanwijzing gemeentelijk monument?
    1. 2. Is het college het met ons eens dat het een rare situatie is dat een amendement ontraden wordt omdat het lijkt alsof de indieners er een gemeentelijk monument van willen maken, terwijl het college zeven maanden later dat ook daadwerkelijk doet?
    1. 3. Is het college het met ons eens dat het college het amendement van de ChristenUnie (nummer 2017-210 A57) met een onjuiste argumentatie heeft ontraden?
    1. 4. Is het college het met ons eens dat het college ons amendement had kunnen ondersteunen en dat met die steun het amendement was aangenomen?
    1. 5. Kan het college zich voorstellen dat de fractie van de ChristenUnie zich onjuist geïnformeerd voelt?
    1. 6. Is het college bereid zijn excuses aan te bieden?

Inmiddels (24 januari 2018) zijn de vragen beantwoord. Deze kunt u hier lezen.

Lasergamen en badminton tijdens kerstvakantie games

Na de zomer- en de herfsteditie zal op donderdag 28 december 2017 de kersteditie plaatsvinden van de vakantie games. Dit initiatief van SportID en MOvactor bestaat uit wisselend sport- en beweegaanbod verzorgd door Nieuwegeinse sportaanbieders voor kinderen tussen de 4-16 jaar.

De kerstvakantie Games vinden plaats van 10.00-12.00 uur bij sporthal ‘t Veerhuis in Hoog-Zandveld. Ook dit keer is het weer gelukt om een leuk en afwisselend programma voor de jeugd samen te stellen. Zo zullen trainers Peter en Sabrina ter Veld van “BC ‘t Gein” een badminton clinic verzorgen en Alwin de Wit van “Plezier en Spel” zal een gaaf lasergame spel neer gaan zetten. Tussen de activiteiten door wordt er ook nog eens gezorgd voor een gezonde smoothie door “Fairs – Eerlijk eten & drinken”. Dat alles is ook nog eens gratis maar vooraf aanmelden is wel gewenst en dit kan via onderstaande website.

Het doel van de vakantie games is om kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met diverse sport- en beweegactiviteiten in de wijk. Hierbij staat centraal dat kinderen plezier hebben tijdens de activiteiten. Dat de activiteiten in de smaak vallen blijkt wel uit het feit dat kinderopvang organisatie KMN Kind & Co elke keer weer deelneemt aan de vakantie games.

De wijkkrant voor Batau-Noord is weer uit

De wijkkrant voor de bewoners in Batau-Noord is weer uit. Mocht u hem gemist hebben, kwijtgeraakt zijn of gewoon even op uw computerscherm willen lezen, de wijkkrant van uw buurt staat hier nu ook altijd on-line. U vindt overigens hier al het verdere nieuws over uw wijk.

In de wijkkrant van december 2017 vindt u veel zaken aangaande uw leefomgeving, nieuws van het wijknetwerk en nog veel meer. Klik hier om de wijkkrant te downloaden. Handig toch? Veel lees plezier. En ………… hij is er niet alleen voor de wijkbewoners ook anderen mogen hem lezen.

Wethouder Martijn Stekelenburg (SP) stuurt tips aan de staatssecretaris

Wethouder Martijn Stekelenburg (SP) heeft een aantal belangrijke tips verzameld voor het inwerkprogramma van de kersverse staatssecretaris van Sociale zaken en werkgelegenheid Tamara van Ark. In een persoonlijke brief deelt de Nieuwegeinse wethouder zijn ervaringen met de participatiewet en het armoedebeleid.

In de afgelopen jaren deed Stekelenburg ervaring op met de participatiewet. In zijn brief aan van Ark stelt hij dat de participatiewet een aantal ongewenste uitwerkingen heeft waardoor mensen te weinig gestimuleerd worden om economisch zelfstandig te zijn. Ook worden de middelen die gemeenten krijgen aan de orde gesteld. Gemeente Nieuwegein is steeds succesvoller met het realiseren van zogenaamde garantiebanen voor mensen met een arbeidshandicap. Echter de gelden die het Rijk hiertoe verstrekt, zijn onvoldoende om aan de ambities vorm te geven. Gemeenten komen zwaar tekort op het participatiebudget. Dat is een strijdigheid in de beleidsvoornemens wat hem betreft.

Stekelenburg over zijn actie: ’Het leek me gepast nu het einde van mijn eigen termijn in zicht komt, en de termijn van de staatssecretaris net begonnen is, om haar deelgenoot te maken van mijn bevindingen. Ik reken erop dat ze hiermee vol aan de slag gaat’!

Klik hier voor de brief.

Anna van Rijn College in actie voor Namibië

Je toekomst laten voorspellen, taarten gooien naar docenten, oliebollen eten en een grote sponsoractiviteit. Leerlingen en docenten van het Anna van Rijn college in Nieuwegein sluiten opnieuw het jaar spetterend af op 22 december met de Red Nose Day. Tijdens deze actiedag haalt de school geld op voor de Rundu Secondary School in Namibië.

Ook dit jaar staat de dag weer bol van de leuke, gekke en lekkere activiteiten. Waar de eersteklas de gymzaal ingaat voor een leuke sponsoractiviteit, gaan de hogere klassen verschillende eetkraampjes bemannen, kerstversiering verkopen, sjoelen bij een enorme sjoelbak of kerstmutsen vangen. Dit jaar zijn er extra vernieuwende activiteiten, doordat klas drie voor economie een project heeft gedaan om activiteiten te verzinnen voor de Red Nose Day. Zo komt er bijvoorbeeld een rodeostier in de school!

Met de nieuwe en vertrouwde activiteiten hoopt de school in de buurt te komen van het bedrag dat vorig jaar is opgehaald, namelijk € 7.500,-. Een bedrag waar de Rundu Secondary School goed gebruik van maakt. Door een nieuwe leerplichtwet barst de school in Namibië namelijk uit haar voegen en kunnen ze het geld extra goed gebruiken voor schoolmaaltijden, schoolspullen en inschrijfgeld voor vervolgopleidingen van de weeskinderen.

Dit jaar gaat het contact met de school bovendien een stapje verder. Verschillende klassen zullen contact gaan opnemen met klassen in Namibië in het kader van een Engels project en er is inmiddels ook contact tussen docenten in Nieuwegein en in Rundu. Zo zorgt de school voor nog meer internationale bewustwording.