Patiënt St. Antonius kan consult krijgen via Doktr.nl

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein gaat gebruikmaken van Doktr.nl. Dat is een beveiligde website waarmee patiënten veilig en 24 uur per dag kunnen communiceren
met hun behandelaar op een tijd en plaats die hen uitkomt. De behandelaar en de patiënt hoeven namelijk niet tegelijkertijd online te zijn.

Via Doktr.nl kunnen zorgverleners vragen beantwoorden van patiënten. Ook het doorgeven van uitslagen van (bloed)onderzoek of adviseren over medicatie of behandelopties is mogelijk.

Vragenlijsten en andere bijlagen kunnen meegestuurd worden. De berichten zijn terug te lezen en kunnen opgenomen worden in het Elektronisch Patiénten Dossier (EPD). Wanneer de arts een bericht op Doktr.nl zet krijgt de patiënt een sms-bericht dat er informatie klaarstaat.

Volgens neuroloog Oscar Vogels van St. Antonius worden patiënten met dit systeem beter dan voorheen geïnformeerd en stellen ze zelf ook betere vragen via Doktr.nl. Patiënten kunnen met Doktr.nl vanuit huis communiceren met alle aangesloten zorgverleners, zoals huisarts, specialist, fysiotherapeut en apotheker.

Gemiddeld bespaart een patiënt, door Doktr.nl te gebruiken, bijna een uur reis- en wachttijd per consult, zo hebben de initiatiefnemers berekend. “Als we de patiënten via internet informeren hoeven ze niet terug te komen naar het ziekenhuis voor hun nacontrole. Ook blijft de informatie beter hangen omdat ze die zwart op wit krijgen”, verklaart Vogels.

Brandweer Nieuwegein Noord zoekt vrijwilligers

VRU brandweer Nieuwegein Noord zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen inzetten voor de veiligheid voor anderen. Werken bij de brandweer betekent dat je beschikbaar bent wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag èn nacht. Een vrijwilliger bij de brandweer heeft deze functie naast zijn of haar huidige baan. Heb je hart voor je woonplaats en heb je zin deze uitdaging aan te gaan? Dan is de brandweer in Nieuwegein op zoek naar jou! Zij nodigen je uit te komen kijken bij een oefenavond op donderdagavond. Meld je hiervoor aan bij de postcommandant.

Voel je je aangesproken? Woon en/of werk je in Nieuwegein en heb je interesse om vrijwillige brandweerman/-vrouw te worden, neem dan contact op met de brandweer in Nieuwegein.

Kom kijken op een oefenavond op donderdagavond. Meld je hiervoor aan bij de postcommandant J.M.M. van den Berg, telefoon (088)-878 3531 of (088)-878 2209, e-mail: j.van.den.berg2@vru.nl. Kijk voor meer informatie ook op deze website.

Ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen

Maandag 29 februari bevestigden de woningcorporaties, de huurdersorganisaties en de gemeente Nieuwegein de gemaakte prestatieafspraken over ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen, om wachttijden te laten dalen officieel. Deze afspraken moeten leiden tot meer betaalbare huurwoningen. Daardoor kan de wachttijd omlaag. Deze is nu gemiddeld acht jaar.

De afgelopen periode maakte de gemeente op basis van de Woonvisie 2015 afspraken met de woningcorporaties (Mitros, Jutphaas Wonen en Portaal) in Nieuwegein. In de afspraken zijn de ontwikkeling van de sociale huurwoningvoorraad en de betaalbaarheid van de huren leidend. Het realiseren van extra woningaanbod om tegemoet te komen aan de grote behoefte naar sociale huurwoningen en de wachtlijsten niet nog verder te laten oplopen, heeft tijdens de onderhandelingen centraal gestaan.

De huurdersorganisaties hebben volwaardig meegepraat in de gesprekken en bij het maken van de afspraken. ‘Jaarlijks kijken we met alle betrokkenen hoe het gaat, of de afspraken worden nagekomen en of er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden’ aldus de gemeente.

Winnaars bekend tweede voorronde Kleine Prijs

Vrijdag 26 februari j.l. vond de tweede voorronde van de Kleine Prijs van Nieuwegein plaats in ‘The Pit’ aan de Nedereindseweg in Nieuwegein. De uiteindelijke ronde-winnaar werd ‘The Subliminal’, deze metalband zien we terug in de finale op 18 maart en zal het daar in ieder geval opnemen tegen de winnaar van de eerste voorronde – ‘Novatia’ en de overige finalisten. De publieksprijs ging – niet geheel onverwachts – naar ‘Crazed.’

Vrijdag 4 maart is de laatste voorronde, dan strijden de bands Filthy Felons’, ‘Parhelion’, ‘Still Recovering’ en ‘Whiskey For Breakfast’ voor de derde weg te geven finaleplaats. Ook zal de jury dan beslissen welke publiekswinnaar doorgaat naar de finale en valt er nog een wildcard weg te geven.

Opschoondag Vreeswijk-Doet 2016

Zaterdag 19 maart aanstaande van 09.30 uur tot 15.00 uur organiseert de Activiteitengroep Vreeswijk in samenwerking met vrijwilligers, ondernemers, bewoners en duikers van duikteam Totally Bubbels een opschoonactie van water, straten, voetpaden en perken in Vreeswijk. Oud-Vreeswijk, Nieuw-Vreeswijk en Vreeswijk oost. Met deze actie wil de organisatie Vreeswijk weer lentefris maken.

De opschoondag begint om 09.30 uur met een kop koffie, thee of frisdrank, bij de kraam op de Dorpsstraat nabij het Kippenbruggetje waar ook de materialen beschikbaar worden gesteld om schoon te maken.

Iedereen die een handje wil helpen kan zich opgeven middels e-mail info@invreeswijk.nl of bel naar: 06-57043202. Heeft u zich niet vooraf aangemeld en heeft u toch zin om te helpen? Ook dan bent u welkom bij de kraam.

Victor Goulmy tijdelijk raadslid

In de gemeenteraadsvergadering van 28 januari j.l. is de heer V.H.J.M. Goulmy beëdigd als raadslid van de gemeente Nieuwegein voor de fractie Ieders Belang. Hij vervangt tijdelijk mevrouw J. Verbeek-Beverwijk van de fractie ieders Belang. Zij is wegens ziekte enige tijd afwezig. Deze vervanging geldt vooralsnog voor een periode van 16 weken.

Goulmy was voor zijn benoeming als raadslid al werkzaam in de politiek. Hij was en blijft tevens commissielid voor de Commissie Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM). Deze commissie heeft de volgende werkterreinen en adviestaken:

Ruimtelijke ordening, monumenten, natuur en milieu, stadsontwikkeling en -beheer, verkeer en vervoer, volkshuisvesting en bouw- en woningtoezicht; Gebiedsontwikkeling Het Klooster; Lekboulevard (inclusief woonzorgdienstencentrum en brede school); Galecopperzoom; Blokhoeve; Liesbosch en Laagraven.

Kinder Natuurkundecircus op Fort Vreeswijk

Op woensdag 9 maart aanstaande om 14.30 uur is er in Dorpshuis Fort Vreeswijk (Fortweg 1) een natuurkundecircus voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De entree bedraagt € 1,=. Inloop met limonade en een koekje begint om 14.00 uur.

Niets is wat het lijkt tijdens het Natuurkundecircus. Precies wanneer je denkt dat je het begrijpt, blijkt de uitkomst toch weer anders. Hoe komt dat toch? Je zal verbaasd zijn als je spekjes ziet groeien en je maakt kennis met natuurkundige wetten zoals zwaartekracht. Je zult niet geloven wat er onder je neus gebeurt.

Studenten van de TU-Eindhoven geven deze leuke workshop. Net zoals eerder bij de workshop ‘pret met je skelet.’ De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Veerhuis. Wie meer wil weten kan bellen met de beheerder 06-21664918 of stuur een e-mail naar: dorpshuisvreeswijk@gmail.com.

Bertus Windhouwer wint winterviscompetitie

Zondagmorgen 28 februari werd in het Amsterdam-Rijnkanaal de laatste van acht wedstrijden gehouden van de wintercompetitie 2015-2016 van de hengelsportvereniging Vaart-Poscar. Tijdens deze laatste dag moesten de negen deelnemers genoegen nemen met weinig belangstelling van de vissen voor het aangeboden aas. Pas in de tweede helft van de ochtend werden de eerste vissen gevangen, maar drie deelnemers konden geen enkele vis aan de haak slaan. De resultaten waren voor alle deelnemers teleurstellend.

Na afloop van de wedstrijd werden in het Dorpshuis op fort Vreeswijk de prijswinnaars bekendgemaakt. Met ruime voorsprong won Bertus Windhouwer dit jaar de competitie, Peter Hergt bezette de tweede plaats terwijl Riny Venus derde werd. Allen kregen een cadeaubon.

Met deze wintercompetitie is het seizoen 2015 afgesloten. Voor het nieuwe jaar staan weer zeven competitiewedstrijden op het programma, voor zowel dames, heren, junioren en kinderen. Naast deze wedstrijden zijn er ook nog diverse andere visactiviteiten gepland.

Jong talent gezocht voor op Koningsdag

Over een paar weken is het weer zover en wordt op 27 april in de dorpskern van Vreeswijk Koningsdag gevierd. Net als voorgaande jaren is de organisatie weer op zoek naar muzikantjes en Living Statues. Bespeel jij een instrument, vind je zingen en/of dansen leuk? Zoek dan een leuke plek in het feestgebied uit en laat zien en horen wat je kunt.

Dit geldt ook voor Living Statues. Ben jij goed in het uitbeelden van een levend standbeeld? Ook dan nodigen wij jou uit om dit tijdens Koningsdag te tonen. Je mag zelf een plek uit kiezen en zelf bepalen welke kunst jij aan iedereen wilt laten zien. Vergeet niet met de pet rond te gaan en verdien er een leuk zakcentje mee.

Voor meer informatie over Koningsdag kun je mailen naar info@invreeswijk.nl. Ook de verhuur van de marktkramen is gestart.

Sportief dagboek 2016 (7)

Hans van Echtelt schrijft deze week in zijn ‘Sportief Dagboek: ‘In dit weekeinde heb ik vooral naar de scheidsrechters gekeken. Of het nu ging om een pupillen wedstrijd tussen Delta Sports en JSV (onder tien jaar) of FC Utrecht tegen Feyenoord, voor mij heeft het arbitrale gebeuren altijd extra aandacht. Dat komt natuurlijk omdat ik zelfs een jaar of vijftien heb gefloten, van laag tot hoog.’

‘Bovendien hoor ik om me heen altijd tal van ongenuanceerde uitlatingen over de scheidsrechter en dat leidt nogal eens tot irritatie.’ Klik hier om naar de column van deze week te gaan van de in Vreeswijk geboren van Echtelt.