Gemeente past wijkverkeers-plan Vreeswijk Oost aan

Onlangs heeft de gemeente het wijkverkeersplan voor Vreeswijk Oost ter inspraak voorgelegd aan belanghebbenden. In het wijkverkeersplan Vreeswijk Oost zijn de plaatsen aangegeven waar snelheidsremmende maatregelen het te hard en onveilig rijden zullen verminderen. Het wijkverkeersplan kreeg overwegend positieve reacties tijdens het inloopspreekuur in De Spil op 21 december vorig jaar.

De inspraak heeft geleid tot enkele kleine aanpassingen aan het wijkverkeersplan:

De geplande drempel op de parallelweg van de Prinsessenweg komt te vervallen;

Op de Prinsessenweg wordt ter hoogte van de zuidelijke kruising met de Conradstraat een drempel toegevoegd.

De start van de uitvoering wordt na de zomervakantie verwacht. Op 8 februari om 20.00 uur behandelt de raadscommissie Verkeer, Milieu en Cultuur het wijkverkeersplan Vreeswijk Oost.

Poppenkast op Foodplaza

Iedere woensdagmiddag kunnen de kinderen genieten van de geweldige poppenkastvoorstelling van Korvera. De voorstellingen starten om 14.00 en 15.00 uur en natuurlijk op de lekkerste etage van Nederland, “Foodplaza”.

Winkelcentrum Cityplaza, het gemakkelijkst bereikbare complete winkelcentrum voor het hele gezin!

Uw boodschappen doen via P.E.N.

Als je het internet een beetje volgt, althans de laatste tijd, dan zie je de ene dot com na de andere ambitieuse wereldveroveraar verdwijnen van het toneel ‘internet’. In mijn laatste ‘clinique’ in het buurthuis ‘t Dok heb ik het al een beetje aangegeven.

Via De Digitale Stad Nieuwegein bestaat er binnenkort de mogelijkheid om uw boodschappen in huis te halen. TopTown, een initiatief van lokale ondernemers die geen ambitie hebben om Pearl Harbor, Zeebrugge of Amersfoort tot hun klantenbestand te mogen rekenen, maar juist U die woont in Nieuwegein en iedere week de wekelijkse boodschappen in huis wil hebben zonder conflict. TopTown zal u daaarbij helpen. Schrijf u nu in en meld u nu aan als testpersoon. Binnenkort gaan we van start en is Nieuwegein een nieuwe winkelcentrum rijker, mede dankzij U!

Met Uw bedrijf op De Digitale Stad

Het internet staat bekend als een gigantische grote bibliotheek vol met nuttige en minder nuttige informatie. Het is voor u als ondernemer geen kunst om uw bedrijf te presenteren via het Internet. Er zijn internet providers in overvloed, de een nog goedkoper dan de ander!

Maar hoe kunnen uw (potentiële) klanten u vinden op dat immens grote Internet? Publics Eye biedt inwoners en ondernemers informatie aan over Nieuwegein. Het informatie-aanbod varieert en is bijzonder uitgebreid. Doordat de informatie wordt aangepast door de organisaties zelf, is het altijd actueel. Publics Eye is inmiddels een begrip geworden voor informatie over Nieuwegein op het Internet.

Wilt u dus te vinden zijn voor uw (potentiële) klanten in Nieuwegein, dan plaatst ook u uw informatie op De Digitale Stad van Nieuwegein: alles onder 1 dak! Wilt u meer informatie hebben over de mogelijkheden die Publics Eye u kan bieden, bekijkt u dan onze zakelijke informatie.

Vorming ChristenUnie Nieuwegein

Zoals inmiddels bekend mag zijn, is op 22 mei 2000 de ChristenUnie officieel opgericht. Deze Unie vormt het nieuwe politieke onderdak voor de RPF en het GPV. De vorming van deze nieuwe Unie is het begin van een nieuw politiek tijdperk voor beide partijen. Een tijdperk dat in bestuurlijke zin is begonnen met het leggen van contacten tussen lokale RPF en GPV kiesverenigingen en het opbouwen van lokale Unies.

Ook in Nieuwegein is hieraan gewerkt om zo op alle niveaus, zowel landelijk en provinciaal als gemeentelijk en plaatselijk de ChristenUnie vorm te geven. In het najaar van 2000 is door de besturen van de plaatselijke RPF en GPV kiesverenigingen een aantal gesprekken gevoerd om op een zo kort mogelijke termijn te komen tot de vorming van een ChristenUnie in Nieuwegein.

Op D.V. 22 januari 2001 zal een bijzondere ledenvergadering van beide kiesverenigingen gehouden worden, waarin de oprichting van de ChristenUnie Nieuwegein zal plaatsvinden. Deze vergadering zal plaatsvinden in kerkelijk centrum “De Voorhof” aan de Wiersdijk 8 te Nieuwegein-Zuid. De avond begint om 20.00 uur.

Naleving brandbeveiligings- en preventiemaatregelen

Van GroenLinks kregen we een brief over de naleving van brandbeveiligings- en preventiemaatregelen in bedrijven en instellingen. Dit naar aanleiding van de brand in Volendam.

In een brief met aanbevelingen wil ze het college van B & W de noodzaak tot naleving van de wettelijke eisen, eventueel gevolgd door een voorlichtingsbijeenkomst laten inzien. Deze brief willen wij u niet onthouden.

Jongeren Adoptieplan gestart

Met de slogan “Politiek, gemakkelijker kunnen we het niet maken, wel vééééél leuker!!” is het Jongeren Adoptieplan gestart. Dat houdt in dat een jongere gedurende een periode van 3 maanden meeloopt in een fractie, en het werk van één raadslid specifiek volgt. De jongere heeft, afhankelijk van de partij, bepaalde rechten binnen de fractie.

Zo is het mogelijk om je in een bepaald onderwerp te verdiepen en daarover mee te praten in commissies. Daar wordt het voorbereidend werk gedaan waarover dan in de raadsvergadering wordt beslist. In de fractievergaderingen doet de jongere mee en wordt zijn of haar mening even serieus genomen als die van anderen. Afhankelijk van persoonlijke interesse kun je bijvoorbeeld meepraten over sport of over voorzieningen voor jongeren.

Het J.A.P. is gestart met 5 deelnemers, 4 jongens en 1 meisje. De jongste is 13 jaar en de oudste is 20 jaar. Ze doen ieder mee met een andere partij, namelijk de PvdA, Groenlinks, D66, PGN en het CDA. Aan Joeri Eijzenbach (13 jaar, Cals College) is gevraagd hoe hij het de eerste maand gevonden heeft. Zijn relaas kunt u hier lezen.