“Oerend hard!!!”

“…de laatste slag”

was een € daalder waard. Dit geactualiseerde gezegde werd bewaarheid tijdens de afgelopen beschouwingen in de Nieuwegeinse Gemeente Raad. Nadat er al 24 moties waren ingediend en een zestal amendementen, wisten wij er op het allerlaatste moment nog een motie aan toe te voegen. Een motie die het mogelijk moet maken, dat er wederom Verkeersonderwijs op de Nieuwegeinse basisscholen wordt gegeven. De politie – district Lekstroom – ziet dit niet meer als haar kerntaak en weigert dus deze basistaak, in de ogen van D66, uit te voeren.

“…Motie 25”

Wij verzochten daarom het College om de beschikbare gelden te gebruiken voor een pool van gepensioneerde agenten, die tegen een onkostenvergoeding deze taak op zich zouden kunnen nemen. Hoewel iedereen en ook het College dit een creatief idee vonden, was het College niet tot een initiatief te vermurwen. Daarom “motie 25”, die raadsbreed werd aangenomen en die het College opdraagt om toch een initiatief te ontplooien. Het College nam bij monde van wethouder Johan van Everdingen sportief deze handschoen op. Wij volgen deze ontwikkeling nauwgezet en roepen bij deze gepensioneerde agenten op om zich te melden bij onze wethouder Johan van Everdingen. Wat is er niet leuker om de jeugd op te voeden in veiliger verkeersdeelname.

“…D66 vindt”

dat deze algemene beschouwingen in een goede sfeer plaatsvonden. Wij vonden wel dat wij gezien het late tijdstip van onze deelname aan het debat – vlak voor de lunch – onze bijdrage moesten beginnen met de tune van “Oerend Hard” van Normaal. Dit schudde de boel weer wakker. Gelukkig bleef iedereen attent tot het eind van de avond, zodat zij dus allen voor onze “motie 25” konden stemmen. Het was een debat zonder gehakketak en geneuzel. Er werden dan ook geen burgers weggejaagd. Was dit keer ook niet zo moeilijk bij het zeer geringe aantal. Volgende keer graag een volle publieke tribune!!!

Hans Reusch

Fractievoorzitter D66 Nieuwegein

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60