´Dubbelportret´ in Museum Warsenhoeck

Vanaf zondag 13 maart 2011 exposeren Ans van Erp en Ria de Kuijper schilderijen op de zolder van Museum Warsenhoeck. Beiden zijn al lange tijd lid van schildersvereniging Open Atelier Landstad.

Ans vindt inspiratie voor haar werk in haar directe omgeving, in en om het huis, de tuin, de mensen op straat of het park verderop. Soms zijn het fragmenten uit een boek of film, een tekst uit krant of tijdschrift, die haar hebben geraakt. Zij schildert uit liefde voor het onderwerp en probeert iets van die emotie over te brengen op de toeschouwer. Als autodidact heeft Ans zich verder ontwikkeld door diverse cursussen vrij schilderen te volgen bij Artibus in Utrecht en gedurende 2 jaar kleur- en vormstudie aan de Nieuwe Academie in Utrecht.Ria begon al heel jong met tekenen.

Na schooltijd deed zij bijna niets anders en zo ontstond al op 10-jarige leeftijd haar eerste ‘modeblad‘. Gedurende de 3 laatste middelbare schooljaren volgde zij een cursus portrettekenen en daarna de 4-jarige opleiding mode-ontwerpen en –illustratie aan de Academie Artibus in Utrecht. In 1996 sloot zij zich aan bij Open Atelier Landstad. Ria’s werk heeft een krachtige uitstraling, waarbij vorm en compositie essentieel zijn. De mens en portret blijven belangrijke thema’s, maar ook de natuur of een stadsgezicht zijn uitdagingen, die zij graag aangaat. De tentoonstelling in de Warsenhoeck duurt van 13 maart tot en met 10 april en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Adverteer op het lokale nieuws platform van Nieuwegein Galecop+Golf+120x90 Adverteren