Waterschap van start met baggerwerk in Nieuwegein

Het waterschap start 17 februari met het uitbaggeren van de hoofdwatergangen in een deel van Nieuwegein. Het gaat om de wijken Stadcentrum, Merwestein en Hoogzandveld. Hoogzandveld is als eerste aan de beurt waarna het Stadscentrum en Merwestein volgen. De werkzaamheden zullen binnen drie maanden voltooid zijn.

Baggerwerk, waarom?

Op de bodem van iedere sloot of waterpartij verzamelt zich in de loop der tijd bagger. Bagger vormt zich uit onder andere gevallen blad, plantenresten en zwerfvuil. Door deze bagger wordt de sloot steeds ondieper. Bij warm weer bevat het ondiepe water nog maar een beperkte hoeveelheid zuurstof. Vissterfte en stank kan dan het gevolg zijn. Een ondiepe sloot kan ook minder water afvoeren, wat bij heftige regenval tot wateroverlast kan leiden. Genoeg redenen voor het waterschap, om in actie te komen.

Uitvoering van het werk

In alle wijken wordt gewerkt met een schuifboot, die de bagger over de bodem van de sloot naar één plek schuift. Daar staat een kraan klaar om de bagger in een kiepkar te laden. Vervolgens wordt de bagger afgevoerd naar het doorgangsdepot voor bagger bij ’t Klaphek, bij de rioolwaterzuiverings-installatie Nieuwegein/IJsselstein.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren