Verse tortelloni met spinazie-roomsaus

In mei vindt de grootste aanvoer van spinazie van de koude grond plaats. Deze gezonde smakelijke groente, die ook nog eens zeer rijk aan ijzer is, kan op veel manieren bereidt worden. In dit recept wordt hij verwerkt in de romige pastasaus. Voor 4 personen
2 zakjes verse tortelloni “Ricotta e spinaci” à 250 g (Hilcona, Super de Boer)
150 g verse bladspinazie
½ bakje champignons
¼ courgette
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
olijfolie Roomsaus van:
30 g boter
30 g bloem
½ l melk
klein ei (vrije uitloop)
zout en peper
flinke scheut room of flinke toef slagroom uit de bus Was de spinazie en laat hem uitlekken.
Snij de spinazie in dunne reepjes.
Maak de champignons schoon, snij ze doormidden en dan in plakjes.
Was de courgette, snij in dunne plakken en die in dunne reepjes.
Zet een ruime pan water op.
Ondertussen olijfolie in een koekenpan verhitten en de champignons en de courgette even aanbakken.
Voeg de spinazie toe en laat snel slinken.
Haal de pan van het vuur.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Als het water kookt de tortelloni in ca. 5 minuten warm maken.
Laat de tortelloni uitlekken in een vergiet of zeef.
Ondertussen de roomsaus maken door de boter te smelten (kan ook in de magnetron) en de bloem er goed door te roeren.
Voeg de melk in delen toe en verwarm steeds goed door.
Goed kloppen met een garde of vork om de klontjes uit de saus te slaan.
Klop het ei en de (slag)room door de saus.
Giet het vrijgekomen vocht van het champignon-courgette-spinaziemengsel af en roer de groenten door de saus.
Voeg de Italiaanse keukenkruiden toe en maak op smaak met peper en zout.
Doe de tortelloni in een schaal (magnetronbestendig) en giet de saus eroverheen.
Warm enkele minuten flink door in de magnetron.
Bestrooi eventueel nog met wat geraspte kaas.
Serveer met wat stokbrood met kruidenboter en eventueel wat tomaat, komkommer en olijven besprenkeld met wat goede olijfolie. Vegetarische hoofdgerecht
Tijd ca. 40 minuten
Bron: eigen receptTip
In plaats van de Tortelloni met Ricotta en spinazie kun je ook de Tortelloni “Formaggio” nemen. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton. (Eerdere recepten vind je in het archief (het pannetje) hiernaast).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren