Uitreiking Nieuwegeinse Literatuurprijs 2002

Op woensdag 23 oktober 2002 wordt in de Centrale van de Bibliotheek Nieuwegein aan Raadstede 27 te Nieuwegein voor de derde maal de Nieuwegeinse Literatuurprijs uitgereikt. Het programma begint om 20:15 uur; koffie en thee staan klaar vanaf 20:00 uur. De toegang is gratis. De avond komt tot stand in samenwerking tussen de Stichting BeeldSpraak en de Bibliotheek Nieuwegein.

De prijs is in 1999 in het leven geroepen als opvolger van de OpSpraak Poëzieprijs, een initiatief van BeeldSpraak en genoemd naar het literaire tijdschrift van de stichting. Het doel van de prijsvraag is het stimuleren van zowel schrijven als lezen en het bieden van een platform voor talent. De uitreiking van de prijzen door de wethouder mevrouw C. Breuer vindt plaats tijdens een literaire avond, waar een aantal dichters van OpSpraak zelf zal optreden.

Als speciale gasten verwelkomen wij drie Engelstalige dichteressen, afkomstig uit de Verenigde Staten en Australië, en lid van de nieuwe groep Wordinhere. Hierbij zijn in Nederland woonachtige buitenlandse dichters en schrijvers aangesloten.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren