Sportcoaches in de buurt

De komende jaren gaan er buurtsportcoaches aan de slag in Nieuwegein. De buurtsportcoaches richten zich op het organiseren van een sport- en beweegaanbod in de eigen buurt voor ouderen, mensen met een beperking en mensen die niet of nauwelijks bewegen. Doel is dat er meer mogelijkheden komen voor sporten en bewegen in de eigen wijk en daardoor een actieve leefstijl bevorderd wordt.

De gemeente Nieuwegein voert een actief beleid op sport en bewegen. Al vanaf 2010 zijn er combinatiefunctionarissen actief om een bewegingsaanbod te ontwikkelen voor jongeren van 6 tot 18 jaar in en rondom de scholen. Zij creëren daarbij samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en sportverenigingen. De combinatiefunctionarissen werken in opdracht van de gemeente Nieuwegein en zijn in dienst bij de NV Sportinrichtingen Nieuwegein. De opdracht aan de NV Sportinrichtingen Nieuwegein is nu uitgebreid met het aanstellen van buurtsportcoaches.

De aanstelling van de buurtsportcoaches is mogelijk dankzij de regeling ‘Brede Impuls Combinatiefuncties’ van het Ministerie van VWS. Lokale publieke partners kunnen inhaken op de mogelijkheden van de regeling. De NV Sportinrichtingen Merwestein organiseert binnenkort een ‘Buurtsportcoach On Tour’ om samen met lokale partijen en inwoners ideeën te vormen over de invulling van deze regeling.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren