PEN sponsort het Nieuwegeins Dictee

De vrijwilligers van Letterpodium+ gaan samen met PEN (De Digitale Stad Nieuwegein), Merwestein en de Rabobank Nieuwegein dit jaar weer het Nieuwegeins Dictee houden. Deze activiteit vindt gelijktijdig plaats met de televisie-uitzending van het Groot Dictee der Nederlandse Taal op maandagavond 13 december in het sportcafé van Merwestein.

Aan het dictee kunnen dertig ‘gewone’ Nieuwegeiners meedoen. Zij betalen 7,50 euro voor het goede doel. Daarnaast kunnen ongeveer 30 Nieuwegeinse ‘prominenten’ aan het dictee deelnemen. Bedrijven die iemand willen afvaardigen betalen minimaal 120,00 euro per afgevaardigde. Het Nieuwegeins Dictee wordt, net als voorgaande jaren, gekoppeld aan een goed doel. Het eerste jaar steunden zij de Nieuwegeinse actie ‘Steun Scholen Rundu’ voor onze partnerstad Rundu in Namibië. Het tweede jaar ging de opbrengst naar een kindertehuis in de Poolse stad Pulawy, de andere Nieuwegeinse partnerstad en twee jaar geleden kozen zij voor een goed doel in Nieuwegein, dierenasiel- en opvangcentrum Het Klaphek.

Vorig jaar kon het dictee om uiteenlopende redenen niet doorgaan. Inmiddels is de organisatie enorm uitgebreid waarmee het doorgaan van het dictee is verzekerd. Dit jaar willen wij de opbrengst schenken aan de Stichting Hospice Nieuwegein, die zich inzet voor de realisatie van een hospice in Nieuwegein. Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met Renée Blom, haar telefoonnummer is: 030 – 60 540 08.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren