Nieuwegeinse (21) rooft van 78-jarige vrouw

Een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein is donderdag 26 maart aangehouden. De Nieuwegeinse wordt verdacht van diefstal van een portemonnee eigendom van een 78-jarige vrouw uit Vleuten. De 21-jarige vrouw is ingesloten voor onderzoek en verhoor. Een tweede verdachte, ook een vrouw, wist te ontkomen.

Agenten kregen omstreeks 14.30 uur een melding dat op de Hindersteinlaan twee vrouwen een portemonnee hadden gestolen. Volgens de melding was één vrouw aangehouden door een omstander. Ter plaatse gekomen namen de agenten de aangehouden vrouw van de omstander over en brachten haar naar het politiebureau. Andere agenten keken nog uit naar de ontkomen vrouw, maar troffen die niet meer aan.

Uit onderzoek bleek dat de twee vrouwen het pinnen door het slachtoffer hadden afgekeken in een nabij gelegen supermarkt en daarna de vrouw volgden naar haar geparkeerde auto. Bij de auto werd zij door één van de vrouwen aangesproken die quasi de weg vroeg naar een tandarts. Ondertussen zag de andere vrouw kans om de portemonnee uit de handtas van het slachtoffer te stelen. Hiermee liep zij direct naar de dichtstbijzijnde geldautomaat om kennelijk met de pinpas en de afgekeken pincode geld te pinnen, maar zover kwam het niet, omdat de omstander in actie kwam.

De 21-jarige vrouw rende nog weg, maar de omstander, een 41-jarige man uit De Meern, wist de vrouw aan te houden. De 21-jarige vrouw zit voorlopig vast en onderzocht wordt of zij en de ontkomen vrouw betrokken zijn bij vergelijkbare diefstallen. De agenten prezen het kordate optreden van de 41-jarige man uit De Meern.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren