Nieuwegein: ‘De Stad van Samenspel’

Als het aan de gemeente Nieuwegein ligt dan zal Nieuwegein een ‘Stad van Samenspel’ worden, vol met ‘Doeners’. Een stad waar geen helden of schurken worden aangewezen en waar iedereen even belangrijk is. Een stad waarin kansen gegrepen worden en waarin snel heldere keuzes worden gemaakt.

Nieuwegeiners moeten zelf hun straat gaan vegen en onderhoud aan bijvoorbeeld speeltuinen verrichten. Dit soort zaken wordt voor de gemeente te duur. Nieuwegein wil zo miljoenen gaan besparen en een groot tekort voorkomen.

In het toekomstplan ‘Nieuwegein Kiest’ staat dat de inwoners zelf gaan bepalen waarvoor de gemeente verantwoordelijk blijft. Burgemeester De Vos denkt dat inwoners van zijn gemeente best bereid zijn om zelf meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun leefomgeving. Hij wil ook dat burgers zelf meer actie ondernemen en dingen gaan organiseren. Iedere week zullen wij een alinea aanhalen uit ‘Nieuwegein kiest! De lijn naar 2010’. Op dit moment besteedt Herman Troost over dit punt aandacht in zijn column.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren