Mogelijk 2,5 jaar cel voor dealer uit Nieuwegein

Tegen een 37-jarige Nieuwegeiner is in hoger beroep vijf jaar cel geëist voor het witwassen van 2,5 miljoen euro. De man wordt ook beschuldigd van het bezitten van vijf kilo harddrugs en een vuurwapen.

De politie kwam de Nieuwegeiner op het spoor in een onderzoek naar grootschalige witwaspraktijken door familieleden van hem. Zij wasten crimineel geld wit door het aankopen en financieren van panden in Nederland via Liechtenstein.

Op 7 april 2014 werd in dit onderzoek een aantal doorzoekingen gedaan, onder andere in de woning en het bedrijfspand van de Nieuwegeinse verdachte en zijn echtgenote. Bij die de man werd voor 2,5 miljoen euro aan contanten gevonden, een vuurwapen met munitie en vijf kilo cocaïne en een hoeveelheid MDMA.

Het fortuin was verstopt in de slaapkamer van de 37-jarige verdachte, in een verborgen ruimte achter het hoofdeinde van een bed. De rechercheurs stuitten ook op twee dure horloges en een geldtelmachine.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot drie jaar cel voor de drugs en het wapen met munitie. De rechtbank achtte witwassen niet bewezen, maar justitie wel. Daarom ging het OM in beroep.

Alleen een onvoorwaardelijke celstraf van aanzienlijke duur is op zijn plaats, zo vindt de advocaat-generaal. “Het gaat om ernstige feiten. Extra schokkend is het dat verdachte deze feiten heeft gepleegd terwijl hij eigenaar is van een vergunninghoudend beveiligingsbedrijf, dat juist wordt ingeschakeld bij de beveiliging van personen en evenementen.”

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren