Laat van je horen met Burgernet

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Bent u alert en wilt u zelf een bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving? Geeft u zich dan op als Burgernetdeelnemer. Met Burgernet worden verdachten van misdrijven opgespoord en worden vermiste personen teruggevonden. Wilt u meehelpen en bent u 16 jaar of ouder? Meld u zich dan vandaag nog aan op de website van Burgernet.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie. Bent u Burgernetdeelnemer, dan krijgt u direct een ingesproken bericht via uw (vaste of mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet u iets, dan geeft u het direct door via het gratis telefoonnummer 0800 0011.

Nieuwegein was in 2004 de eerste gemeente in Nederland waar Burgernet van start ging. Direct bij de lancering was Burgernet al een groot succes. Veel Burgernetdeelnemers hielpen de afgelopen jaren bij het oppakken van verdachten en het opsporen van vermiste personen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren