Koerdisch dansen tijdens Thee-In

Het Multicultureel Vrouwenproject van de Stichting Welzijn organiseert op dinsdag 25 mei van 13.00 uur tot 15.00 uur de multiculturele THEE–IN voor vrouwen uit alle culturen en van alle leeftijden. Deze keer staan vrouwen uit Koerdisch Irak centraal en tonen zij voorwerpen en kleding uit de Koerdische cultuur. Koerdistan is tot 1958 een zelfstandig land geweest met een eigen regering. Door de westerse mogendheden werd het land opgedeeld in stukken. Op deze manier werd Koerdistan een verknipt land met stukken in Turkije, Syrië, Afghanistan, Rusland en Irak.

Miljoenen Koerden leven nu verdeeld over de diverse landen en kwamen daar vervolgens in een minderheidspositie. In sommige landen mogen de Koerden hun eigen taal en cultuur niet beleven, hebben zijn geen rechten en worden zij onderdrukt. Inmiddels zijn ook miljoenen Koerden naar het Westen gevlucht. De strijd om een eigen Koerdische staat gaat door.

Tijdens de komende thee-in staan vooral de positieve onderdelen van de cultuur centraal. Koerdische muziek en lekkere hapjes zullen daarom niet ontbreken en er wordt gedanst op z’n Koerdisch. De thee-in wordt gehouden in Buurtcentrum Kerkveld, Kerkveld 63 te Nieuwegein.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld. Er is kinderopvang. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Voor informatie: Multicultureel Vrouwenproject, Lenie Winter, tel. 030 – 60 337 48.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren