Jutphasebrug volledig in witte folie

De mensen die geregeld op de fiets of met de auto naar Utrecht gaan via de Jutphasebrug zullen het wel opgemerkt hebben. De brug, die 18 mei j.l. 15 meter opzij is geschoven, is helemaal ingepakt in witte folie. Momenteel wordt de brug gerenoveerd en de aannemer is gestart om de oude verflaag te verwijderen. Het volledig inpakken in folie voorkomt stofvorming in de omgeving en eventuele verontreiniging van het oppervlaktewater. Nadat de brug ontdaan is van de oude verflaag zal er weer een nieuwe verflaag worden aangebracht.

Als de verf is aangebracht, worden in oktober de folie en de steiger weer verwijderd. De verfbeurt maakt onderdeel uit van het groot onderhoud aan de Jutphasebrug. Rijkswaterstaat versterkt de stalen constructie, voert reparaties uit aan brugdek en pijlers, verft de brug en verhoogt de brug met 45 cm. zodat zodat grotere containerschepen (vierlaagse container­vaart) onder de brug door kunnen varen.

In het najaar van 2015 wordt de opgeknapte Jutphasebrug teruggeschoven en op zijn definitieve hoogte gebracht. Dat is ca 45 cm hoger dan voor de renovatie,. De brug kan dan weer 30 jaar mee. 
De renovatie van de Jutphasebrug is onderdeel van het project KARGO (Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud). Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat acht stalen boogbruggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren