Jaarverslag 2001 Sociale dienst

Elk jaar is de gemeentelijke Sociale dienst verplicht om een beleidsverslag te schrijven. Dit verslag geeft inzicht in de activiteiten van het jaar 2001 van de dienst in brede zin.

Aan het eind van 2001 ontvingen 926 mensen een bijstandsuitkering. Van deze groep is 62% vrijgesteld van een arbeidsplicht. Ruim driekwart van de bijstandsgerechtigden heeft een zeer grote afstand tot de arbeidsmarkt. In 2001 zijn 283 klanten met een uitkering uitgestroomd. Bij 40% was het verkrijgen van inkomsten de reden van uitstroom. De schuldhulpverlening wordt door de gemeente zelf uitgevoerd en in 2001 bedroeg het aantal in behandeling genomen verzoeken 185. In 2001 zijn het aantal aanvragen op de Wet Voorzieningen Gehandicapten gestegen voor met name de woningaanpassingen en de vervoersmiddelen.

Het algemene beeld van het beleidsverslag laat zien dat de Gemeentelijke Sociale Dienst over het algemeen goede producten levert. Het college stelt aan het presidium van de raad voor om het jaarverslag vast te stellen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren