Geinig dagboek 11

Wat is voetbal soms een merkwaardig spel. Neem de streekderby tussen Benschop en Geinoord als voorbeeld. Onze jongens speelden beduidend beter met tien man dan in de fase dat het elftal nog compleet was. Met een eervol gelijkspel (1-1) als resultaat op het verlichte scorebord. Met dit puntje werd een puike teamprestatie beloond waarbij de Geinoord-spelers na het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter Westland met opgeheven hoofd naar de kleedkamer konden lopen.

Een opgeheven hoofd had Danny Klinkien niet nadat hij voor rust werd weggestuurd met een rode kaart vanwege een brute den onnodige kopstoot. Jammer dat deze toch talentvolle 25-jarige verdediger zo vaak het hoofd verliest en zich schuldig maakt aan onnodig wangedrag. Vorige week twee gele kaarten tegen De Merino’s en nu rood tegen Benschop, hoe kan je je trainer, medespelers en supporters in de steek laten!

Genoeg over dit jammerlijke incident dat helemaal niet paste in de sportieve streekderby op het gezellige sportpark op de Koningin Wilhelminastraat waar ik zelf nog mooie herinneringen heb liggen. Ik kwam bijvoorbeeld Leo Oudshoorn weer tegen die voor de lokale radio aan verslaggeving over de prestaties van Benschop doet. Veertig jaar geleden voetbalden we nog tegen elkaar op hetzelfde veld waar toen nog een natuurlijke grasmat lag en geen kunstgras. We wisten nog precies hoe de wedstrijd destijds was verlopen en wat de uitslag was. Allemaal nostalgie.

Gezellig waren dit keer ook weer de contacten tussen de onderlinge besturen, de beide voorzitters Johan Brouwer en Rob de Vries blijken het goed met elkaar te kunnen vinden. Rob fungeerde dit keer als mijn particuliere chauffeur, een mooie service. Samen met Herman van ’t Riet stond hij klokslag half een voor mijn huis in Schalkwijk en onderweg konden we ons aan allerlei bespiegelingen over de komende wedstrijd overgeven. Het leuke is dat zo’n derby altijd totaal andere uitpakt dan verwacht.

Na afloop heb ik nog even contact gezocht met beide trainers, namelijk Rudy Jansen en Michael van de Berg. Ik had het gevoel dat onze coach wat meer tevreden was over het gelijkspel dan zijn collega van Benschop die enkele seizoenen geleden nog bij Geinoord in dienst was. Maar dat was nogal logisch. Wanneer je een uur lang een numerieke meerderheid hebt en desondanks een gelijkmaker moet toestaan, dan loop je na afloop niet breed lachend rond. Maar gelukkig toonde de trainer van Benschop in ons gesprekje ook de nodige waardering voor de teamprestatie van zijn vroegere pupillen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren