Dodendag in Mexico

Het Multicultureel Vrouwenproject van de Stichting Welzijn Nieuwegein organiseert elke laatste dinsdagmiddag van de maand de Multiculturele Thee-in voor vrouwen uit alle culturen.

De komende thee-in staat Mexico centraal. Er wordt informatie gegeven over het land Mexico en zijn geschiedenis en cultuur. Maar er zal vooral aandacht worden besteed aan de “dodendagen”, die op 1 en 2 november in Mexico worden gevierd.

Op 1 november worden overleden kinderen herdacht, op 2 november de volwassenen. Overal in de steden en op het platteland wordt er een sfeer gemaakt, die betrekking heeft op dodenherdenking. Elk huis legt rozenblaadjes neer en maakt het favoriete eten van de overledenen. Zo hoopt men de overledenen naar de wereld te lokken. Tijdens de dodendagen gaan families ook naar de begraafplaatsen en eren daar hun doden met bloemen, lekkernijen, kaarsen en lichtjes. Van brood maakt men skeletachtige vormen en men maakt rijmpjes zoals wij dat op sinterklaas doen. Deze traditie komt voort uit de cultuur van de oude Azteken, die in Mexico hebben gewoond en waarvan nu nog afstammelingen zijn.

De thee-in wordt zoals gewoonlijk weer met muziek, culturele voorwerpen en lekkere hapjes opgeluisterd.

Datum: 26 oktober van 13.00 uur tot 15.00 uur. Buurtcentrum Kerkveld aan het Kerkveld 63. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig. Er is beperkt kinderopvang tot 4 jaar.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren