Bende bereidde liquidatie voor in de regio

Het OM denkt dat de vele wapens die in een loods in Nieuwegein lagen, mogelijk waren bedoeld voor een liquidatie in de regio. Bij de acht opgepakte verdachten zijn namelijk vuurwapens en snelle auto’s gevonden: een combinatie waarmee vaak criminele afrekeningen worden voltrokken.

OM-woordvoerder Jirko Patist zegt dat het onderzoek naar de zaak nog in volle gang is. ‘Ik sluit niet uit dat er nog aanhoudingen gaan volgen. Vorige week hebben we besloten tot aanhouding over te gaan.’

Op de basis van de dienst landelijke recherche in Driebergen wordt nu sporenonderzoek gedaan op de wapens. Het gaat om veel pistolen onder meer van het merk Glock en een paar kalasjnikovs. De vuurwapens worden onderzocht op onder meer DNA en vingerafdrukken.

Inmiddels is dit bij iets minder dan twintig wapens al gebeurd. Rechercheurs proberen van die wapens nu de herkomst te achterhalen. Bij veel wapens zijn de registratienummers onleesbaar gemaakt, maar het onderzoeksteam probeert met andere herkenningstekens alsnog de herkomst van de wapens de ontdekken.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren