Gratis knipbeurt voor bezoekers Voedselbank: ‘Met een beetje extra zelfvertrouwen de kerstdagen in’

Studenten haarverzorging aan het Beauty College van ROC Midden Nederland leggen de komende periode honderd bezoekers aan de Voedselbank in de watten. Afgelopen week overhandigden zij honderd waardebonnen voor een gratis knipbeurt aan de Voedselbank die het de komende periode uitdeelt onder haar bezoekers. Debby Veldhuizen, docent haarverzorging bij ROC Midden Nederland: ‘Onze studenten kwamen met het idee om deze decembermaand echt iets te doen voor mensen met een kleine beurs. Zij vinden het heerlijk om iemand met een nieuw kapsel dat beetje extra zelfvertrouwen te geven.’

De voedselbank nam de waardebonnen met veel plezier in ontvangst. Reggy Wehl van buurtteam Utrecht: ‘We zien aan de toename van het aantal bezoekers aan de Voedselbank dat inwoners het zwaar hebben. Hoge energiekosten, stijgende prijzen in de supermarkt… Inwoners moeten hun best doen om het hoofd boven water te houden. Een bezoek aan de kapper wordt vaak uitgesteld of overgeslagen. Het is dan erg fijn voor mensen dat ze met deze actie van de studenten van ROC Midden Nederland toch verzorgd de kerstdagen in kunnen.’ Mandy Rietveld is student Haarverzorging bij ROC Midden Nederland: ‘Het is ons cadeautje aan mensen die dat nu echt kunnen gebruiken. Hoe mooi is het om dat vandaag, op 5 december, te kunnen geven! We voelen ons net een beetje Sinterklaas, haha!’

In gesprek over de leuke dingen in het leven, maar ook over de mindere
Veldhuizen: ‘Ik ben trots op mijn studenten. Zo leuk dat ze iets willen betekenen voor een ander. Maar ik zie ook nog iets anders. Onze studenten leren toch het meest van de interactie met mensen van vlees en bloed. Niet van statische modellen. Naast het beheersen van het vak, moet je als kapper ook mensen op hun gemak stellen en een gesprek aan kunnen aangaan over de leuke dingen in het leven, maar ook over de mindere. Zo leren de studenten ook weer van de mensen die langskomen voor een knipbeurt. Het echte leven start immers tijdens je opleiding!’

Twintig extra waardebonnen
Kent u iemand met een kleine beurs die u ook een goed verzorgd uiterlijk gunt voor de decembermaand? De studenten van ROC Midden Nederland stellen bovenop de honderd waardenbonnen voor de Voedselbank twintig extra waardebonnen beschikbaar. Stuur uw mail met een korte motivatie naar salon.beautycollege@rocmn.nl en wellicht verrassen de studenten uw buurvrouw, vriend of vriendin met een prachtige haarbehandeling.

Geslaagde avond ‘Orange the World’

Vrijdag 2 november jl. organiseerden vier vrouwen uit de gemeenteraad, (Valga Lamur, Madelon Voorthuijsen, Marilene Gathier en Heleen Peters) een evenement in het kader van Orange the World over geweld tegen vrouwen.

De avond werd afgetrapt door de directeur en een professional van de Stichting Pretty Woman. Zij deelden algemene informatie en vertelden verhalen uit de praktijk. Na hun bijdrage kreeg het publiek de gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens was het de beurt aan een ervaringsdeskundige (gedwongen prostitutie) en een spoken word artist. Zij deden dit op een bijzondere en artistieke wijze. De ervaringsdeskundige vertelde haar persoonlijk verhaal, afgewisseld door bijdragen van de spoken word artist. Hun samenspel maakte het verhaal heel krachtig en zeer indrukwekkend. Veel aanwezigen in het publiek waren geroerd en tot tranen toe bewogen.

Na afloop was er gelegenheid om verder met elkaar te praten en te reflecteren. De conclusie van deze avond is dat er blijvend actieve aandacht moet zijn voor mensenhandel. Er moeten stappen worden gezet waarbij preventie en voorlichting belangrijke pijlers zijn. Het college, de gemeenteraad, professionals en inwoners moeten de krachten bundelen en samen het gevecht aangaan tegen mensenhandel.

De gehele avond werd muzikaal ondersteund door DJ Ness en er waren voortreffelijke hapjes van Felix Caribbean Catering.

TME is een internationale distributeur van elektronische componenten

Met TME kunt u er zeker van zijn dat aan uw eisen wordt voldaan. Wij zijn een van de toonaangevende distributeurs op de Poolse markt voor elektronische componenten en ons bereik is werkelijk internationaal. Wij opereren wereldwijd, dus waar u ook bent en welk product u ook nodig heeft – wij vinden het voor u!

Onze portefeuille omvat meer dan 500.000 producten van 1.200 fabrikanten
TME bedient ook duizenden leveranciers over de hele wereld en biedt hun verkoop- en logistieke ondersteuning via zijn eigen distributienetwerk van magazijnen.

TME is een toonaangevende distributeur op de Poolse markt voor elektronische componenten
TME is een toonaangevende distributeur op de Poolse markt voor elektronische componenten. TME is een Pools bedrijf met een wereldwijd bereik en een sterke aanwezigheid in Polen en andere Europese landen. Zoals u kunt verwachten van een internationale distributeur van elektronische componenten, omvatten de producten van TME connectoren, kabels, voedingen, testapparatuur, halfgeleiders en nog veel meer. Zie https://www.tme.eu/nl/katalog/potmeters_24/

Tegelijkertijd hebben wij wereldwijd solide partnerschappen opgebouwd met toonaangevende fabrikanten
Tegelijkertijd hebben wij solide partnerschappen opgebouwd met toonaangevende fabrikanten wereldwijd. Met meer dan 500.000 producten van meer dan 1.200 fabrikanten in ons portfolio zijn wij een van de grootste distributeurs op de Europese markt.

Wij bieden een breed scala aan elektronische componenten voor elke toepassing en industriesector: auto-elektronica, industriële automatisering, medische technologie of huishoudelijke apparaten – TME is uw partner bij het vinden van oplossingen die precies zijn afgestemd op uw behoeften!

Word chauffeur bij ANWB AutoMaatje Nieuwegein!

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om naar de dokter, kapper of winkel te gaan. Of om op bezoek te gaan naar je partner in verzorgingshuis. Als je minder mobiel bent kan dit een hele opgave zijn. Daarom is ANWB AutoMaatje er, de vrijwillige vervoersdienst die mensen mobiel en actief helpt te blijven. Maar het is meer dan alleen vervoer. De chauffeur biedt een helpende hand als dat nodig is en er ontstaan vaak mooie contacten tussen de vrijwillige chauffeur en de deelnemer.

ANWB AutoMaatje loopt als een zonnetje!
ANWB AutoMaatje is sinds 2018 actief in Nieuwegein. Een van de deelnemers is Maria van Rossum (74), deelnemer vanaf het eerste uur. Zij vertelt: “Door spierproblemen kan ik niet lang lopen. Daarom is ANWB AutoMaatje voor mij een uitkomst. Ik maak er gebruik van als ik naar de dokter moet, of ziekenhuis of voor de boosterprik. Het is fijn om thuis opgehaald te worden. Er is altijd even een gezellig praatje tijdens de rit. En bij het ziekenhuis zorgt de chauffeur voor een rolstoel en rijdt mij naar de ingang. Heel fijn. De chauffeurs zijn allemaal heel aardig en behulpzaam.” Ze vervolgt lachend: “Voor mij loopt ANWB AutoMaatje als een zonnetje!”

Meer chauffeurs nodig
In Nieuwegein is ANWB AutoMaatje onderdeel van welzijnsorganisatie Movactor. Met ruim 20 chauffeurs brengen we deelnemers naar afspraken. Alleen is de vraag erg groot in Nieuwegein. Om alle aanvragen aan te kunnen, zijn er meer chauffeurs nodig. Wil jij je ook als vrijwillige chauffeur inzetten voor minder mobiele mensen in Nieuwegein en onderdeel zijn van de chauffeurspoule? Dat kan!

Enthousiast geworden? Meld je aan!
Ben je bijvoorbeeld ZZP-er of werk je onregelmatig? Zijn je kinderen naar school en ben je dan inzetbaar? Of ben je met pensioen? Als chauffeur bij ANWB AutoMaatje kun je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Het is voor iedereen die van autorijden houdt, beschikbaarheid heeft over een eigen auto en graag iets voor een ander doet in Nieuwegein. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.movactor.nl/automaatje of mail naar: automaatje@movactor.nl.

Jonathan JO10-3 – JSV JO10-1: ‘Met Sinterklaas geven wij geen cadeautjes weg’

‘Wat een prachtige periode is het toch! De sfeer van sinterklaas, pieten, kerst, donker en lichtjes maakt het een mooie tijd. Ook druk, toch ook heftig voor deze 9 jarigen spelers van voetbalverenging JSV, want hoe bekend ze ook zijn met deze fenomenen, hoeveel spanning ze toch ervaren’ zo laat de trainer van dit elftal onze redactie weten.

Lex van der Veldt, een van de trainers : ‘Uitspelen nabij het slot Zeist is toch ook wel weer anders dan langs een snelweg of een weiland. Het geeft gewoon een mooi karakter en je verwacht een zich netjes gedragend publiek en tegenstander.’

‘Jonathan speelt met zijn 1e twee teams hoger dan JSV en dus troffen wij nu team drie. De conclusie was eenvoudig, door wederom een hele sterke openingsfase was de benodigde concentratie er na een minuut of 20 wel af en stonden we dik en dik verdiend op 6-1 voor. Dan wordt de weerstand lager, het gaat te makkelijk en vervolgens is de wedstrijd daarna een foutenfestival, het egoïsme neemt dan toe, veel gemiste schoten en kansen en daarmee veranderd het spelbeeld wel. Kortom na de winterstop weer een stap omhoog in niveau zou goed zijn voor onze ploeg, je leert namelijk het meeste als de tegenstand gelijkwaardig of iets beter is. Dan moet je soms op je tenen lopen om daar te komen waar je wilt. Vandaag dus niet, het was wederom een groot verschil. Opvallend was dat bij Jonathan ‘de vallende zwaan’ of erger nog ‘de tv-schwalbe’ enorm aanwezig was. Om moe van te worden hoe vaak spelers van deze ploeg op de grond lagen te doen alsof hun benen er vanaf lagen. Het is een manier maar wij winnen liever door te voetballen. Kortom geen cadeautjes weggegeven en gewoon met 2-8 naar huis gegaan.’

Op de foto Peter Looijmans die op voor hem karakteristieke wijze met veel power, kracht en doorzettingsvermogen, van een halve kans een doelpunt weet te maken.

Nog twee weken om je aan te melden als act of host voor huiskamerfestival Gluren bij de Buren

Tot 18 december hebben lokale acts en gastvrije bewoners nog de kans om zich aan te melden voor huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Podiumkunstenaars van alle disciplines en bewoners met knusse of kolossale huizen, en alles daartussenin, kunnen zich inschrijven via de website van de organisatie.

Verspreid over het land zijn er al van 616 acts en 503 huiskamers aanmeldingen binnengekomen. Na 18 december stellen de programmeurs hiermee een veelkleurig programma samen, met optredens in alle wijken van Nieuwegein. Deelnemende acts geven drie keer een kort optreden in een huiskamer. Deelnemende huiskamers veranderen op 5 februari in intieme podia waar buurtgenoten worden verwelkomd voor een verwarmde aangelegenheid.

Gluren bij de Buren maakt zich niet alleen hard voor lokale amateurkunst en talentontwikkeling, maar ook voor gezelligheid in de buurt en lage drempels voor ontmoeting. Na twee sobere jaren is het op 5 februari, in 22 gemeenten, eindelijk tijd voor een nieuwe wintereditie van het huiskamerfestival, waaronder de elfde editie in Nieuwegein. Acts en locaties kunnen zich tot en met 18 december aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Vind hier meer informatie en aanmelden over dit unieke evenement.