Vermiste en gevonden dieren week 3

VERMIST                                                                                

  • Melding 1558037, 11-1-2020, Kat Meneer Vetje, kater gecastreerd, gechipt, CYPERS GRIJS-ZWART met WIT, Grijs gestreept met een witte vlek op de bef en een paar witte tenen. Eikstraat – Nieuwegein-Zuid (Zandveld).

GEVONDEN                                                                                            

  • Melding 1558300, 16-1-2020, Knaagdier/ konijn, ritnr. 19220, M, ZWART, Helemaal zwart, tam, volwassen en met staande oren. Haydnstraat – Nieuwegein (Zuilenstein).
  • Melding 1558006, 7-1-2020, Kat, CYPERS ROOD met WIT, Rood gestreept met een licht bekje en ringen in de staart. Ebbemonde – Nieuwegein-Zuid (Lekboulevard).

Mocht u meer weten, neem dan contact op met:

Manuela de Coo
Amivedi Meldpunt Nieuwegein/Lopikerwaard
Tel.: 088 – 0064674
nieuwegein@amivedi.com

Dronken bestuurder blaast bijna vijf keer de limiet

De politie in Nieuwegein heeft een automobilist aangehouden die bijna vijf keer meer had gedronken dan toegestaan. De man bleek ook nog te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Het voorval vond afgelopen donderdag al plaats, zo schrijft de politie op haar Facebook pagina.

Een hondengeleider zag dat de man op de A2 ter hoogte van Nieuwegein meerdere rijstroken nodig had om zijn voertuig op de weg te houden. De blaastest gaf genoeg aanleiding om de man mee te nemen naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse het alcoholgehalte 1020 ug/l, waar slechts 220 ug/l is toegestaan.

De bestuurder moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg stopt

Het afgelopen half jaar is door bestuur van de Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg, mede naar aanleiding van de bewonersenquête in juni 2019, uitvoerig gesproken met de gemeente Nieuwegein over de realisering van de noodzakelijke eigen huisvesting ten behoeve van het Wijknetwerk. Een laagdrempelige ontmoetingsplek, een programmering van activiteiten en veel ruimte voor initiatieven van de wijkbewoners.

Uit onderzoek is gebleken dat de enige reële locatie voor huisvesting het door de gemeente aan Lister verhuurde voormalig buurthuis ‘t Dok aan de Hoornseschans 101 is. Er waren van de zijde van de gemeente geen juridische bezwaren en leek er een overeenstemming met de gemeente in zicht. Ondanks inspanningen van alle betrokken partijen is het niet mogelijk gebleken daar overeenstemming over te bereiken.

De gemeente Nieuwegein en Lister menen dat voor het bieden van huisvesting aan het Wijknetwerk eisen mogen worden gesteld aan de samenwerkingsbereidheid van het Wijknetwerk en de kwaliteit daarvan.

‘De Stichting Wijknetwerk heeft jarenlang bewezen goed en graag met alle maatschappelijke partners te willen samenwerken. De door de gemeente en Lister gestelde voorwaarde voor huisvesting is voor het Wijknetwerk onacceptabel omdat dit betekent dat de samenwerking onder dwang moet plaats vinden’ aldus het bestuur van het Wijknetwerk tegenover onze redactie.

‘Samenwerking onder dreiging van verlies van huisvesting is geen vrijheid en biedt geen kansen voor samenwerking op basis van gelijkwaardigheid.’

Het wijknetwerk was graag bereid -naast hun eigen activiteiten- op basis van gelijkwaardigheid samen te werken met Stichting Balans en Lister/La CaZa. Bij de gemeente bleek onvoldoende inzicht voor de noodzaak van deze gelijkwaardigheid.

De overheid, die uit financiële overwegingen de noodzaak propageert dat in de maatschappij veel problemen door vrijwilligers moeten worden opgelost, is helaas -in Nieuwegein- niet bereid deze vrijwilligers te ondersteunen en te faciliteren.

‘De gemeente Nieuwegein pretendeert wijkgericht te werken en belang te hechten aan participatie van bewoners. Hierbij past een samenwerkende, faciliterende stijl van gemeentelijk besturen. Het wijknetwerk constateert dat de gemeente niet bereid is zonder opgelegde voorwaarden de bewoners te faciliteren met een eigen wijkhuiskamer. Waarmee de bewoners van Fokkesteeg, ca. 10% van de inwoners van Nieuwegein, worden verbannen naar een buurtplein buiten hun eigen wijk, in Hoogzandveld of de Doorslag.

Hierbij wordt opgemerkt dat de huisvestingskosten van de buurtpleinen vele malen hoger zijn dan een door vrijwilligers beheerde wijkhuiskamer.

‘Als gevolg hiervan is het niet mogelijk de doelstellingen van het Wijknetwerk en de wensen van de wijkbewoners te realiseren en is met oneindig veel verdriet besloten tot opheffing van de Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg en het definitief staken van alle activiteiten’ zo laat het Wijknetwerk i neen persbericht weten.

Schoonspringers Aquarijn werken druk weekend af

Op zaterdag 18 januari jl. vond in zwembad Merwestein de tweede wedstrijd van de 5-kamp plaats. Aquarijn uit Nieuwegein had een volledige ploeg van tien springers. Een plaats bij de top 5 levert punten op voor het verenigingsklassement.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er een zilveren medaille voor Minte Bos van Aquarijn. In de D-groep (10/11 jarigen) sprong Joy Daalhuizen met een nieuw PR naar zilver. Yunah Hulkenberg behaalde het brons en de 4de plaats was voor Mika Grosze Nipper.

In de B/A-groep (14 t/m 18 jaar) sprong Kayra Asci een zeer goede wedstrijd en werd 1ste. De 2de plaats was voor Stanley Grijpink.

Bij de masters (19+) was er een bronzen medaille voor Metin Ardic. De springers die het D-diploma behalen, schuiven door naar de serie met acht sprongen. Hier behaalde Samuel Quist een zilveren medaille. Richello Salm werd 5de en Sen Schoondermark, die voor het eerst acht sprongen liet zien, werd 8ste.

In het verenigingsklassement staat Aquarijn nu op de 1ste plaats met 78 punten. Gevolgd door De Dolfijn Amsterdam met 52 punten. Op een gedeelde 3de plaats staan PSV Eindhoven en ZPC Amersfoort met 49 punten. SBC Breda staat 5de met 42 punten.

De vijfkamp ploeg van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein

Breedtesport 2
Op zondag 19 januari werd in Amsterdam de tweede wedstrijd van de breedtesport georganiseerd. Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met maar liefst 23 springers!

In de E-groep (9 jaar en jonger) was er goud voor Joy Daalhuizen. Yunah Hulkenberg behaalde brons en Minte Bos werd als jongste van Aquarijn knap 4de bij de meisjes. Bij de jongens was het goud voor Timotheus Meth. Het brons ging naar Finn Langelaan en Mike Hoogendam werd 4de bij de jongens.

In de D-groep (10/11-jarigen) was er brons voor Jinte. Anissa Deraz werd 4de bij de meisjes. Mika Grosze Nipper behaalde het goud bij de jongens en het brons was voor Finn van Engelen.

In de C/B-groep (12 t/m 15 jaar) had Aquarijn alleen maar jongens. Het zilver was voor Samuel Quist en het brons ging naar Sen Schoondermark. Richello Salm werd 4de.

In de A/S-groep (16 jaar en ouder) was er goud voor Suzanne Klooster. De beste springer van een club in de serie behaalt punten voor het verenigingsklassement. Zondag was Aquarijn de dagwinnaar, met 73 punten, gevolgd door De Dolfijn uit Amsterdam met 72 punten.

Na twee wedstrijden staat Aquarijn eerste met 158 punten. De Dolfijn Amsterdam staat tweede met 126 punten en PSV Eindhoven staat in het klassement met 92 punten op een derde plek.

Daphne Wils in Amerika
Daphne Wils, sinds begin januari studerend en springend voor de Universiteit van Honolulu op Hawaii, had haar eerste wedstrijden voor het Universiteitsteam. Het team was dit weekend afgereisd naar Los Angeles. Voor Daphne was deze eerste wedstrijd een fantastisch succes. Ze werd 2de op de 3 meter plank en 1ste op de 1 meter in een sterke wedstrijd.