Ruim 80 kinderen vierden Kinderboekenweekfeest in de bieb

Afgelopen vrijdag hielpen ruim 80 kinderen mee om allerlei kinderboekenpersonages – waaronder professor Sneep en Dummie de Mummie – op te sporen en terug te brengen naar hun boeken. De personages waren tijdens een ongeluk in het Stadshuis – een onhandige bibliothecaresse stootte een boekentoren om – uit hun eigen boek geslingerd en zorgden voor een grote chaos in de bibliotheek en in heel het Stadshuis.

Senior mediacoach Fenne Vermeer: “Dankzij de hulp van de Nieuwegeinse kinderen is het ons gelukt om alle figuren terug te begeleiden naar hun verhaal. We willen daarom ook alle jongens en meisjes bedanken die ons hebben geholpen.”

Naast de vossenjacht konden de kinderen ook deelnemen aan een silent disco, proberen te eten met levensgroot bestek, hun eigen magische drankje maken en meer.

 

‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is.

Arend Bloemink: ‘Een prachtige Lelijke Eend (officieel: Citroën 2CV). Een oudje want nog geen derde zijraampje. Op een parkeerplaats in Nieuwegein. Voorzien van een wielklem. Parkeerfoutje? Of een anti-diefstalmaatregel? Hoe dan ook, even een fotootje waard.’

Ook iets leuks, bijzonders, ánders gezien en gefotografeerd in Nieuwegein? Mail de foto dan, met een korte beschrijving aan redactie@pen.nl. En wie weet…

Anna van Rijnpenning voor de heer A. van Anraad

De heer A. (Arnold) van Anraad heeft op vrijdag 11 oktober de Anna van Rijnpenning ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Dat gebeurde tijdens het evenement De Burgemeester Kookt, dat al jaren, ten behoeve van een lokaal goed doel, door de heer Van Anraad zelf wordt georganiseerd.

Arnold van Anraad en zijn vrouw Joke wonen al sinds begin jaren zeventig in Nieuwegein. Hij begon daar met bevlogen inzet een onderneming in verzekeringsbemiddeling en belastingadvies. Maar daarnaast was hij ook zeer actief op maatschappelijk gebied, met name in Nieuwegein-Noord. Hij was een zeer actief en betrokken lid van de oudervereniging van de RK Basisschool Sint Nicolaas.

Ook heeft hij zich altijd ingespannen om het leven in Nieuwegein een beetje mooier te maken, met name op het gebied van cultuur, jeugd & sport en betrokken ondernemerschap. Zo was hij onder meer betrokken bij sponsoring en fundraising- achtige activiteiten voor muziekvereniging Cornelis Galesloot en voor de wielerronde van Nieuwegein. En hij organiseert dus jaarlijks het evenement De Burgemeester Kookt. De burgemeester kwam vrijdag dus niet alleen koken maar kon ook meteen de Anna van Rijnpenning overhandigen aan de heer Van Anraad. Het college van b&w is van mening dat deze penning zeer verdiend is en hem meer dan toekomt.

Onderscheidingen
In Nieuwegein wonen vele bijzondere inwoners. Mensen die zicht met hart en ziel inzetten voor de medemens en die veel betekenen voor de samenleving. Ze verdienen bijzondere aandacht. Daarom kunnen deze bijzondere Nieuwegeiners worden voorgedragen voor een Koninklijke of een Nieuwegeinse onderscheiding.

Foto: Fototeam KenM

Na parallelbaan nu hoofdrijbaan afgesloten van de Galecopperbrug

Rijkswaterstaat begint maandagavond 14 oktober om negen uur aan de tweede fase van de werkzaamheden aan de Galecopperbrug (A12) bij Nieuwegein. Het vervangen van de voegovergangen verplaatst zich van de parallelbaan naar de hoofdrijbaan en er gelden nieuwe omleidingsroutes. Deze zullen vandaag ingesteld worden.

Rijkswaterstaat verwacht dat hierdoor nog meer files rond Utrecht zullen ontstaan omdat verschillende rijstroken worden afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met minimaal 30 minuten vertraging. Rijkswaterstaat adviseert de gele omleidingsborden te volgen en online navigatie te gebruiken.

De werkzaamheden duren tot uiterlijk vrijdagochtend 8 november. Details over de afsluitingen en omleidingen vind je hier.