Sportief dagboek deel (9)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het is Geinoord niet gelukt om de opgaande lijn van de laatste twee duels (vier punten) door te trekken in Dordrecht. Tegen Oranje Wit werd met 3-0 verloren waarbij de ploeg uit Nieuwegein vooral in de eerste helft teleurstellend acteerde. Ondanks het feit dat trainer Charles Loots een sterke basisopstelling in het veld kon brengen, kwam de thuisclub via treffers van Domien Muller en Christiaan Perrier  comfortabel aan een 2-0-voorsprong.

Hoewel Geinoord drie vaste basisspelers (Vincent Griffioen, Elvin Hardeveld en Timo Meerding) zag afhaken wegens blessures, werd na rust betere tegenstand geboden zonder dat de ploeg ondanks enkele goede kansen tot scoren kwam. Dat deed Oranje Wit wel in de slotfase toen Mike Langerak de eindstand op 3-0 bracht. De kans om met deze middenmoter op gelijke hoogte te komen, had Geinoord gemist. Het komend thuisduel tegen  WNC is nu van cruciaal belang geworden evenals de daarna volgende wedstrijden tegen  de laagvliegers LRC (uit) en GJS (thuis) op 1 en 8 december. 

Komende zaterdag zal tijdens de wedstrijd tegen WNC een financiele actie op touw gezet worden voor Joost van Drie, vader van Koen die speelt in Geinoord JO 11-4. De Nieuwegeinse club is namelijk een initiatief begonnen om de door het noodlot getroffen Van Drie hulp te bieden. Tijdens de afgelopen zomervakantie liep Joost een permanente dwarslaesie op toen hij na het zwemmen uit zee stapte. ,,Ineens werden mijn benen zwaar en voel ik een enorme pijn in mijn rug,’’ zo legt Van Drie uit over wat hem overkomen is.

Het gezin wil graag in hun huidige woning in De Doorslag blijven wonen waarvoor een fikse verbouwing nodig is. Zo kunnen de kinderen van het gezin op hun eigen school en hun eigen sportclub blijven. Geinoord voelt zich zeer betrokken bij deze situatie en wil graag een bijdrage leveren om hulp te bieden. Daarom staat op zaterdag 24 november een zogenaamde crowfunding op het programma waarbij bezoekers aan de thuiswedstrijd tegen WNC een financieel steentje kunnen bijdragen. Ook het jeugdteam van Koen is intussen met meerdere acties begonnen om geld in te zamelen.

Bij de foto : Uw fotograaf had naast het niet boeiende voetbal ook nog oog voor de laag staande zon, welke zorgde voor een sfeervol plaatje.

Nieuwegein ondersteunt de campagne ‘De rookvrije generatie’

De gemeente Nieuwegein ondersteunt de campagne ‘de rookvrije generatie’ actief. Een voorstel van D66 Nieuwegein hierover werd donderdagavond 8 november jl. met ruime meerderheid door de Nieuwegeinse raad aangenomen. Het college van burgemeester en wethouders gaat onder andere met scholen en sportverenigingen in gesprek om hen te stimuleren ook rookvrij te worden.

‘De rookvrije generatie’ is een initiatief van het Longfonds, KWF en de Hartstichting. De campagne richt zich op het rookvrij krijgen van ‘kindomgevingen’. Gelukkig neemt het aantal rookvrije plekken toe. Toch zijn er nog heel veel plekken waar veel kinderen komen, ook in Nieuwegein, die nog niet rookvrij zijn.

“D66 vindt dat kinderen rookvrij moeten kunnen opgroeien, ” aldus Tom Verhoeve, fractievoorzitter D66 Nieuwegein, “vandaar dat we het College hebben opgeroepen om deze goede campagne te ondersteunen.” Een ruime meerderheid van de Nieuwegeinse raad was het met D66 eens.

Iedereen kent inmiddels de gevaren van roken: kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten. Jaarlijks sterven zo’n twintig duizend Nederlanders aan de gevolgen hiervan, rokers en meerokers.

Aankomst Sinterklaas in Nieuwegein

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer aangekomen in het land. In heel Nederland stonden de kinderen de Goedheiligman op te wachten. Ook in Vreeswijk! Langs de Oude Sluis heen, stond de kade helemaal vol met kinderen én hun ouders om de Sint te begroeten. Natuurlijk was ook burgemeester Frans Backhuijs aanwezig om hem officieel te onthalen. Zou de Sint veel cadeautjes meebrengen dit jaar? Iedereen is vol verwachting wat Sinterklaas zal meebrengen. Het was ook weer fijn om al die Zwarte Pieten te zien die de kinderen vermaakten.

Ook onze reporter Frans Evers en videograaf Jos van Vogelpoel liepen door Vreeswijk en maakte bovenstaand beeldverslag van de aankomst van Sinterklaas. Herkent u uw kinderen op de film? Roep ze, en kijk samen terug naar het onthaal van Sinterklaas in Vreeswijk.

Uw foto’s
Onze redactie is op zoek naar de mooiste foto’s tijdens het onthaal van de Sint in Vreeswijk of Cityplaza. Het maakt niet uit hoe gek of leuk. Stuur ons uw leukste foto en wij publiceren hem op De Digitale Stad Nieuwegein. Vergeet niet uw naam erbij te zetten. Opsturen kan via redactie@pen.nl of gewoon via WhatsApp op telefoonnummer: 06-46139696.

Handig
Trouwens erg handig om het telefoonnummer 06-46139696 in uw mobieltje te zetten want heeft u nieuws of ziet u iets wat nieuwswaarde heeft dan kunt u het ons gelijk melden via WhatsApp. Handig toch?