NK Jiu-Jitsu succesvol voor DeMix/BSP Holland uit Nieuwegein

Op zaterdag 17 februari jl. vonden de Nederlandse Kampioenschappen Jiu-Jitsu plaats in Topsportcentrum Almere. Ook enkele sporters van De Mix/BSP Holland uit Nieuwegein deden mee. En niet onsuccesvol.

Voor het duo voor de aspiranten Bridget Zoetemeyer en Romee Roussey was er een gouden medaille. Ook voor Jari van Bommel met Sem van Schaik duo jongens -15 jaar, en ook sportvrouw van Nieuwegein Charella Westra behaalde een Nederlandse titel. Dit keer in het duo met haar partner Leroy Kuipers, daar er in het fighting nationaal geen tegenstand was.

Milou van Rijn en Isa zijn wederom gekwalificeerd voor het WK Junioren duo dames -21 jaar. Dit kampioenschap vindt plaats over twee weken in Abu Dhabi.

Goud was er ook voor de aspirant Rob van Lambalgen, Fighting -18 jaar -73 kg en Mirle Werkman junioren Fighting -21 jaar -62kg. Ook werden er weer de nodige 2e en 3e plaatsen binnen gehaald.

Dani Baars behaalde het zilver bij de kadetten (-15 jaar) Fighting -55kg en brons bij de aspiranten duo mix met zijn partner Kaya Gesser. Zilver was er ook voor Stijn Terhaar bij de kadetten (-15 jaar) -40 kg. Romeé Roussey, die al het goud had bij het duo, behaalde ook nog eens het zilver in het Fighting -55kg. Ook Leroy Kuipers won naast zijn gouden medaille in het duo met Charella Westra nog een mooie zilveren medaille in het Fighting +94 kg.

Brons was er voor Kaya Gesser en Dani Baars. Maar ook voor Isa van Schaik met Ashlynn van Someren in het duo dames -18 jaar. Ook Tanisha Baars behaalde een mooie bronzen medaille bij de dames -18 jaar -57 kg. Job Dongelmans werd ook 3e aspiranten (-18)-81 kg. De volwassen mannen Tyrel Meye -77kg en Daan Meijer +94 behaalden ook het brons.

Ondanks verlies blijven de tafeltennisters uit Vreeswijk zicht houden op de play-offs

De tafeltennisters uit Vreeswijk (VTV) hebben vandaag verloren van regiogenoot SKF uit Veenendaal. In Veenendaal eindigde het duel in een 4-2 overwinning voor de thuisclub.

Op voorhand waren de tafeltennissters uit Vreeswijk de favoriet voor het duel. De ploeg stond op de ranglijst tien punten voor op SKF. In de wedstrijd was daar weinig van terug te zien.

Voor SKF was de overwinning hard nodig in de strijd om de play-offs. De top vier van de competitie speelt aan het einde van het seizoen om de landstitel. Door de overwinning blijft SKF zicht houden op de play-offs. VTV lijkt, ondanks de nederlaag, zo goed als zeker van de play-offs. De Nieuwegeinse ploeg staat stevig op de derde plaats.

Vrouw gewond bij ongeval op de Roerdomplaan

Vanmorgen rond 11.01 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Roerdomplaan in de wijk de Doorslag. Getuigen meldde in eerste instantie dat een autobus, een auto en een fietser betrokken waren bij het ongeluk.

Later bleek dat een vrouw door een personenauto is geschept. De auto kwam vanuit een zijstraat van de Roerdomplaan. Deze zag de fietsster uit Nieuwegein over het hoofd. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De politie heeft de straat enige tijd afgezet met linten.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en heeft de fiets meegenomen naar het bureau. Tegen de bestuurder van de auto is procesverbaal opgemaakt. De vrouw is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

 

Korfballers uit Nieuwegein promoveren naar derde klasse

De korfballers uit Nieuwegein zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden in Amerongen. Koveni won de beslissende wedstrijd tegen het sterke Hemur Enge met maar liefst 15-20. De korfballers uit Amerongen promoveerde afgelopen seizoen nog naar de vierde klasse en maakte nu kans om door te stoten naar de derde klasse! Maar die eer is nu aan de korfballers uit Nieuwegein.

De spelers van Koveni waren niet alleen. De negende man/vrouw zat op de tribune. Er waren meer supporters voor Koveni meegereisd dan in de zaal zaten voor Hemur Enge. ‘Mooi om te zien’ aldus de trainer.

Koveni begon vol vertrouwen. Opende de score en leek zelfverzekerd. Kwam op 0-1 maar Hemur Enge haakte aan met een spannende beginfase als resultaat. Pas 10 minuten voor rust wist Koveni uit te bouwen. Ruststand 5-9.

Beide ploegen kwamen prima uit de startblokken tijdens de tweede helft. Koveni was gebrand om de voorsprong uit te bouwen, maar helaas zorgde wat fouten ervoor dat Hemur Enge kon blijven aanhaken. Verschil van 3 en 4 goals wisselden elkaar af, maar Koveni liet het niet verder komen. Koveni bleek over alle schijven scoren en domineerde. Eindstand 15-20.

Kampioen!

Bijna 60 bekeuringen en één man aangehouden bij tramcontroles

Afgelopen vrijdag heeft de politie in Nieuwegein een grote controle gehouden op de tramverbinding IJsselstein – Nieuwegein – Utrecht. Dit deed zij gezamenlijk met de BOA’s van U-OV.

Tijdens de controle werd gecontroleerd op zwartrijden, maar ook op hinderlijk gedrag in de trams. In totaal zijn er 58 bekeuringen uitgeschreven voor mensen die geen geldig vervoersbewijs hadden (niet waren ingecheckt). Eén man moest mee naar het bureau omdat hij nog gesignaleerd stond voor een vergrijp. De politie laat op Facebook niet weten om welk vergrijp het ging.

Foto: Politie Nieuwegein

Sportief dagboek (21)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Na afloop van de duels Geinoord-TOV en JSV-Almere werd langer nagepraat over de arbitrage dan over het vertoonde spel. Beide oefenmeesters hadden naa hun mening volop reden tot klagen want ze mochten zich benadeeld voelen door het ingrijpen van de scheidsrechters van dienst. Zo moest Geinoord een treffer incasseren die zeker twee meter buitenspel was.

Maar scheidsrechter Peter van Klinken uit Driebergen, mogelijk verblind door de laag staande zon, weigerde het vlagsignaal van Dennis Onrust te honoreren. De linesman van Geinoord: ,,Toen hij naar me toekwam om te vragen waarom ik mijn vlag omhoog hield, zei ik: ‘Minstens twee meter buitenspel.’ Maar hij volharde in zijn eigen waarneming. We hadden tevoren afgesproken dat hij uiteindelijk de verantwoording zou nemen, maar in dit geval maakte hij helaas een grote fout.’’

Ook op Galecop had trainer Jan Gaasbeek geen goed woord over de arbitrale invloed van scheidsrechter Robert Westland uit Zwaag bij de 2-3-nederlaag. ,,Toen we bij rust met 2-1 voor stonden via twee goals van Sven Banfi, had ik er nog volop vertrouwen in. Maar wij misten volop kansen om op 3-1 of zelfs 4-1 te komen waarna Almere via een omstreden treffer nog langzij kon komen. Vervolgens maken wij via Enzo Geene de 4-3 die dubieus op advies van de vaak te snel vlaggende grensrechter werd geannuleerd door de arbiter en daarna kregen we alsnog de deksel op onze neus.’’

,,Deels eigen schuld natuurlijk want als je zelf zoveel kansen mist, dan ligt-ie de bal vaak aan de overkant in het net, een heel oude wet in voetbal,’’ zo keek Gaasbeek somber terug. Zijn collega David Toxopeus vond ‘dat een gelijkspel een meer rechtvaardige uitslag was geweest, omdat ook TOV gevaarlijke kansen onbenut had gelaten’. Zijn ploeg had als nummer twee op de ranglijst goede zaken kunnen in de periode-stand maar stond na afloop bedremmeld met lege handen omdat TOV in de 87e minuut alsnog de winnende achter de uitblinkende Pascal Florie knalde.

De Geinoord-doelman had na rust met enkele reflexen eerder een tweede Baarnse goal weten te voorkomen zodat de fraaie gelijkmaker van Soulaiman Akani nog volop uitzicht bood op een verdienstelijk gelijkspel. Geinoord is door deze nederlaag teruggezakt naar de derde plaats en is nu achterhaald door Almere dat zoals boven geschreven met 2-3 van JSV won. Zaterdag wacht voor Geinoord het inhaalduel thuis tegen FC De Bilt terwijl JSV op deze dag op bezoek gaat bij VVZ in Soest.

Geinoord-aanvaller Robert Maat probeert TOV-doelman Joffrey de Beer (nr 22)  te misleiden, maar ook deze poging levert geen treffer op voor de thuisclub (Foto: Gerard van Vliet)

Scheidsrechter Peter van Klinken (midden), hier geflankeerd door zijn assistenten Onrust (rechts) en Veltien, was na afloop van Geinoord-TOV het middelpunt van kritiek vanwege de openingstreffer (Foto:  Gerard van Vliet)