Gemeente Nieuwegein organiseert een Evenementenplein

De gemeente Nieuwegein wil partijen met initiatieven voor evenementen bij elkaar brengen, stimuleren en ondersteunen. Daarom wordt op woensdag 14 februari  aanstaande een bijeenkomst voor organisatoren van evenementen gehouden onder de titel Evenementenplein. Die vindt plaats in de Woonindustrie aan de Symfonielaan. Bent u van plan om een evenement te organiseren? Of wilt u ervaringen van anderen horen?  Kom dan naar het Evenementenplein.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Uitleg over het Vrijwilligershuis Nieuwegein (medewerkers leggen uit wat ze voor u bij evenementen kunnen betekenen)
  • Nieuwe regelgeving omtrent brandveiligheid bij evenementen, uitgelegd door de Veiligheids Regio Utrecht (VRU)
  • Een kijkje in de keuken van medewerkers van Acute Zorg Alcohol en Drugs (wat kan er op dit gebied gebeuren en wat moet je doen als het mis gaat?)
  • Korte toelichting over de actuele ontwikkelingen rond vergunningverlening en evenementenveiligheid door Willie van Dam van de gemeente.

Na afloop is er een netwerkborrel.

wanneer  14 februari 19.30-21.30 uur
waar  Woonindustrie, Symfonielaan 1 (Blokhoeve)
aanmelden  Corine Polak, via e-mail: c.polak@nieuwegein.nl of telefoon (030) 752 40 46
informatie  Willie van Dam, Evenementencoördinator, e-mail: w.vandam@nieuwegein.nl of   telefoon (030) 607 13 58

‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Deze keer een algemene maar weinig opvallende plant met weinig fel gele bloempjes; het gele nagelkruid.’

Udo: ‘Als u in uw tuin behept bent met geel nagelkruid, dan weet u het: het is niet weg te krijgen! Het is een vaste plant, tussen de stenen, in het gras of tussen de planten of struiken en het zaait zich met die paar kleine bloempjes enorm uit. Het bloeit vanaf mei de hele zomer, wordt tot 60 cm hoog en is buiten de tuin overal te vinden waar het niet in de volle zon kan staan.’

Woningen in Nieuwegein het goedkoopst

De duurste huizen van de provincie Utrecht staan in De Bilt. Vorig jaar werd in de gemeente ruim 451.000 euro betaald voor een woning. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Nieuwegein lagen de prijzen het laagst. Een woning kostte hier gemiddeld 241.070 euro.

NIEUWEGEIN
Dat de gemiddelde verkoopprijs in Nieuwegein het laagst ligt, is te verklaren. “Het is een jaren zeventig gemeente. Architectonisch is het dus niet het allermooiste architectonische hoogstandje. Ook hebben de mensen die er wonen over het algemeen niet de mogelijkheid om meer te betalen. De gemiddelde verkoopprijs blijft dus rond de 2,5 ton. Wat je wel ziet is dat de getransformeerde kantoorgebouwen in Nieuwegein populairder worden.”

NEDERLAND
Kijkend naar heel Nederland steeg de verkoopprijs vorig jaar met bijna 20.000 euro tot 263.000 euro. Het is de sterkste stijging van deze eeuw, maar regionaal zijn grote verschillen te zien. In Delfzijl kost een gemiddelde woning 140.000 euro, in Bloemendaal 776.000 euro, blijkt uit de cijfers van het CBS.

In Bloemendaal zijn de huizen al jaren gemiddeld het duurst. In Wassenaar, Laren (NH), Blaricum en Heemstede werd in 2017 ook gemiddeld meer dan een half miljoen euro betaald voor een woning. Heemstede is een nieuwkomer in deze groep. De gemiddelde prijs vorig jaar nog op 448.000 euro. Nu is dat ruim 514.000 euro.