Inloopbijeenkomst nieuwbouw Brandweerpost Zuid

Op maandagavond 29 mei aanstaande vindt op Brandweerpost Zuid in Vreeswijk een inloopbijeenkomst plaats over de vervanging van de kazerne aan de Henri Dunantlaan. De brandweerpost is aan vervanging toe en zal in 2018 worden vervangen. De afgelopen tijd zijn diverse onderzoeken uitgevoerd en is gewerkt aan een ontwerp. De inloop is van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Tijdens de inloopavond kunnen bezoekers het nieuwe ontwerp van het pand bekijken en ook de architect is aanwezig voor vragen. Medewerkers van de gemeente en de brandweer gaan graag in gesprek met u om de nieuwbouwplannen toe te lichten. Kinderen zijn ook welkom. Zij kunnen dan gelijk een kijkje nemen achter de schermen van de brandweer.

Hoe ziet het gebouw er van binnen uit, wat gebeurt er ls het alarm afgaat of hoe voelt het om in de brandweerauto te zitten. Oud en jong zijn welkom op deze avond om alles te vragen.

Aanhouding na speculaties schietpartij

Vannacht om 01.30 uur heeft de politie in de wijk Galecop in Nieuwegein een auto staande gehouden. De arrestatie was op de Johan de Meesterhove. Inzittenden zouden betrokken zijn geweest bij een vechtpartij bij tankstation De Haan nabij de Europalaan in Utrecht. Bij de arrestatie werden diverse politieauto’s en een helikopter ingezet.

Meerdere bewoners van het de City Campus Max-flat aan het Europaplein dachten schoten te horen en werden wakker van alle tumult bij het tankstation.

“Ja, vechten bij benzinepomp en twee auto’s zijn GTA gaan nadoen. Heb de politie gebeld, staan nu voor ingang toren 2”, aldus een van de bewoners op Facebook. Een andere bewoner merkte het volgende op: “Ja klopt, ben ook van een schot wakker geworden.”

Zoals een andere bewoner weer opmerkte, bleken het uiteindelijk toch allemaal speculaties te zijn. De politie heeft de zaak onderzocht en een woordvoerder laat weten dat er niet geschoten is.

Vanwege de geruchten over geloste schoten, werd het zekere voor het onzekere genomen. De politie achtervolgde een auto die bij het tankstation was gezien.

In Nieuwegein werd de auto staande gehouden en de inzittenden werden uit de auto gehaald. Er werd een persoon aangehouden, maar die bleek na onderzoek niks met het incident te maken te hebben.

Bron: RTV Utrecht

Schoonspringers zwemvereniging Aquarijn winnen de landelijke 5-kamp

Op zondag 21 mei werd in Den Helder de 5de en laatste wedstrijd van de 5-kamp gehouden. Aquarijn nam deel met negen schoonspringers. In de E-groep (9 jaar en jonger) maakte de 7-jarige Roos de Boer haar debuut. Ze eindigde op een mooie 5de plaats. Zilver was er voor Ike IJmker en brons voor Jinte vd Hoef.

In de D-groep (10 en 11 jarigen) was er zilver voor Samuel Quist. In de B+-groep (14 jaar en ouder) was er ook zilver voor Judith Peeters. In de categorie 8 sprongen (dit zijn de meer gevorderde springers) was er goud voor Iris de Heer en zilver voor Esther Poort. Beide meisjes behaalden het B 1 meter diploma. Een mooie prestatie! Susanne Klooster behaalde de vijfde plaats en de zesde plaats was voor Daan Willemen.

Aquarijn behaalde vandaag 45 verenigingspunten. Dit opgeteld bij de vorige vier  wedstrijden, zorgde ervoor dat Aquarijn de winnaar werd met maar liefst 223 punten. De tweede plaats was voor De Dolfijn uit Amsterdam. Derde werd PSV Eindhoven, de vierde plaats was voor SBC Breda en vijfde werd ZV Noordkop uit Den Helder.

Beachvolleyballer Meeuwsen onderuit in kwartfinale

Robert Meeuwsen uit Nieuwegein en Alexander Brouwer hebben in Rio de Janeiro niet opnieuw succes kunnen behalen. De Nederlandse beachvolleyballers, die in augustus brons behaalden bij de Olympische Spelen, moesten zaterdag bij het toernooi uit de World Tour in de kwartfinale hun meerdere erkennen in de Amerikanen Theo Brunner en Casey Patterson.

Het verschil tussen de twee teams was klein: 21-18 26-28 13-15. Brouwer en Meeuwsen eindigden zo als vijfde bij het Zuid-Amerikaanse toernooi. Het volgende evenement voor de Nederlandse beachvolleyballers is over anderhalve week in Moskou.