PvdA Nieuwegein brengt vrijgesteld vermogen bijzonder bijstand terug op oude hogere niveau

Marianne Spalburg van de Partij van de Arbeid in Nieuwegein heeft door middel van haar motie “Vrijgesteld vermogen bijzondere bijstand” een meerderheid in de raad behaald om het vrijgesteld vermogen van de bijzonder bijstand weer op het oude niveau te brengen, deze was per 1 januari 2016 gehalveerd.

Begin 2016 zijn de beleidsregels bijzondere bijstand herijkt. Doel was om de uitvoering makkelijker te maken. In een brief van 23 november jl. laat het college weten dat naar aanleiding van de motie inmiddels ook de overige WIL-gemeenten hebben aangegeven het vrijgesteld vermogen terug te draaien naar het oude niveau.

Sportief dagboek (15)

Op het moment dat Geinoord de lastige uitwedstrijd speelde in Huizen en JSV in Leusden, vertoefde ik met mijn vriendin op een boot in de buurt van Giethoorn. Dus onwetend wat zich op dat moment afspeelde tegen koploper Zuidvogels of tegen rivaal Roda ’46. Pas enkele uren later kreeg ik de resultaten te horen. Een stuntje van Geinoord, verdienstelijk 1-1 tegen de lijstaanvoerder en een teleurstellende nederlaag voor JSV door twee late treffers van invaller Gijs Keuning, de supersub van Roda ’46.

,,De jongens hebben hard gewerkt voor dit resultaat,’’ merkte coach Dick Kooijman op na afloop van het gelijkspel tegen het dit seizoen vaak onaantastbare Zuidvogels. Vorig seizoen had Geinoord er nog met 5-0 een pak slaag gekregen en was ook thuis verloren van de Huizense opponent. Ondanks het feit dat de trainer enkele dagen eerder zijn aanstaande vertrek had aangekondigd aan het einde van dit seizoen, bleek de ploeg mentaal ijzersterk. Zelfs het gemis van topscorer Dimitri Djollo (wegens werkzaamheden) bleek het vertrouwen niet zozeer aangetast te hebben dat de ploeg werd weggespeeld. De gelijkmaker kwam op naam van Willem Paul van der Heijden, op aangeven van Robert Maat. Komende zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma tegen DTS.

JSV had na de mentale opsteker tegen SVL gehoopt op een nieuwe opsteker tegen het eveneens laag geklasseerde Roda ’46 maar dat liep op een ferme teleurstelling uit. De ploeg van coach Michael van den Berg bleef tot een kwartier voor het einde gedisciplineerd op 0-0 staan waarbij zelfs een Nieuwegeinse treffer op omstreden wijze was afgekeurd. Toen liet de invaller-coach van de thuisclub (trainer Jan Veldhuizen zat geschorst langs de kant) ex’CJVV’er Gijs Keuning invallen en dat bleek een gouden greep. De nieuwkomer scoorde twee keer in korte tijd en bezegelde daarmee het lot van JSV dat komende zaterdag thuis tegen Woudenberg opnieuw moet gaan proberen de laatste plaats te verlaten.

Ook weinig goed nieuws van de zondagclubs want Vreeswijk verloor met 5-1 in Rotterdam van NOC Kralingen terwijl JSV met 2-2 gelijkspeelde uit tegen CTO ’70. Komende zondag ontvangt de ploeg van coach Gregory Hardley koploper ’t Goy dat bij een gelijkspel de periodetitel kan opeisen, dus een interessante ontmoeting terwijl Vreeswijk het thuis moet opnemen tegen streekgenoot Cabauw, een goede gelegenheid voor het team van coach Robald Cornet om weer eens drie punten te pakken.

Foto: Het eerste team van SV Geinoord

Magische Muntplein Maand

Deze maand is het Magische Muntplein Maand op winkelcentrum Muntplein! De hele maand december organiseert het winkelcentrum diverse activiteiten. Ook organiseert het winkelcentrum een kassabonnenspaaractie met een prijzenpakket t.w.v. € 1000,- en als hoofdprijs een reis naar Disneyland! Op 10 december is er een Meet & Greet met Anna, Elza en Olaf van Frozen, op 17 december bezoeken de Minions het winkelcentrum en op 30 december worden de prijzen van de kassabonnenspaaractie uitgereikt.

Donderdag 1 december is de Magische Muntplein Maand van start gegaan en deze maand worden er bij elke winkelier op het winkelcentrum speciale spaarenveloppen uitgedeeld. De consument kan vanaf 1 december kassabonnen sparen van de winkeliers op het winkelcentrum. Per envelop moeten er 3 kassabonnen van verschillende winkeliers gespaard worden. Als er 3 kassabonnen gespaard zijn, stop deze dan in de envelop en lever hem in bij een van de inleverbakken op het winkelcentrum. De deelname is onbeperkt en per ingeleverde envelop vergroot je de kans op een van de prijzen uit het prijzenpakket t.w.v. € 1000,-! Op 30 december wordt de Magische Muntplein Maand afgesloten met een feest op winkelcentrum Muntplein! De hele dag worden er prijzen uitgereikt en tussendoor zijn er korte acts en muziek door een DJ.

Hou jij van de film Frozen en wil jij Anna, Elza en Olaf in het echt ontmoeten? Kom dan 10 december naar winkelcentrum Muntplein! Van 11.00 uur tot 15.00 uur zullen de Frozen karakters aanwezig zijn om samen mee op de foto te gaan. Uiteraard kun je ook genieten van de heerlijke Frozen liedjes die zullen worden gezongen. Wil jij weten hoe Anna en Elza zich voelen op een paard? Deze dag kun je namelijk op pony’s rijden, dan voel je echt als een prins of prinses!

Heb jij altijd al een Minion willen leren kennen? Kom dan 17 december naar winkelcentrum Muntplein! Van 11.00 uur tot 15.00 uur zijn er Minions aanwezig op winkelcentrum Muntplein, met wie je op de foto kunt gaan. Ook kun je op deze dag je eigen Minion maken! 50 kinderen kunnen meedoen aan deze workshop, dus wees er snel bij! Verder kun je uiteraard ook genieten van gezellige muziek en een Minion springkussen!

Vermist: Luci in de wijk de Doorslag

Sinds 28 november is de poes Luci vermist aan de Rotskruiper in de wijk Doorslag. Ze is helemaal zwart, heeft groene ogen, een beetje wit op haar bef en ze heeft wat witte haren op haar kin. Luci is Tenger en is klein.

Weet u waar Luci is, neem dan contact op met Amivedi Nieuwegein, telefoon 088-0064674 of kijk voor meer informatie op onze site www.amivedi.nl.

Aangepaste openingstijden recyclingstation vrijdag 16 december

Op vrijdag 16 december zijn de recyclingstation in Nieuwegein vanaf 15.00 uur gesloten. Minicontainers of zakken voor PMD/plastic die volgens het inzamelschema aan de weg moeten staan, leegt RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) zoals gebruikelijk. Het kantoor van RMN is van 08.30 tot 15.00 uur telefonisch bereikbaar.

Via de website www.rmn.nl kunnen inwoners van de RMN-gemeenten zelf online een afspraak inplannen voor het ophalen van grofvuil.

Medewerkster Antonius Ziekenhuis Nieuwegein wint zilver op Euroskills in Zweden

Nelleke Elskamp van de Utrechtse Zorgacademie bij MBO Utrecht heeft een zilveren medaille gewonnen tijdens EuroSkills in Zweden. De 22-jarige studente werkt op de afdeling interne/longgeneeskunde van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en  liet haar beste vakwerk zien als beginnend verpleegkundige. Dat gebeurde in een spannende wedstrijd op 1, 2 en 3 december 2016 in Götenbörg in Zweden. In totaal namen 500 deelnemers uit 28 landen deel aan EuroSkills, onder wie 39 Nederlanders.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers in alle richtingen en niveaus. Het doel hiervan is om aanstormend talent tot 25 jaar een podium te geven en het beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Alle nationale kampioenen gingen begin december de strijd met elkaar aan bij EuroSkills in Zweden. In totaal wonnen de Nederlandse mbo-studenten 3 keer goud, 4 keer zilver en 3 keer brons.

Nelleke Elskamp had nooit kunnen bedenken dat dit avontuur voor haar als leerling-verpleegkundige zo goed zou uitpakken. “Ik kreeg door de wedstrijden de kans om mij te ontwikkelen en mijn vakkennis onder tijdsdruk te verbeteren. Het hele traject was ontzettend leuk en een uitdaging. Door Skills weet ik nu dat ik goed op weg ben als beginnend beroepsbeoefenaar.Ik oefen dit beroep met hart en ziel uit en krijg de prachtige kans om dit uit te dragen naar anderen.”

Coach/begeleider Lianne Muis is heel erg trots op Nelleke Elskamp. “Met haar ambities triggert ze andere studenten om het beste uit zichzelf te halen. Ze is er enorm van gegroeid en het heeft haar gevormd tot de verpleegkundige die ze nu is. Bij Euroskills was de casuïstiek complex en Engelstalig. De afgelopen maanden heeft Nelleke keihard gewerkt, naast haar baan op de afdeling interne/longgeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Gelukkig kreeg ze daar ruimte om mee te doen aan de vakwedstrijden. We zijn onwijs trots dat zij onze Topopleiding Verpleegkunde op niveau 4 heeft afgerond, dat ze nationaal vakkampioen werd en dat ze tweede is geworden bij Euroskills.” zegt Lianne Muis.

Basketballers uit Nieuwegein kopje onder tegen Lokomotief

De basketballers van New Stars uit Nieuwegein zijn er in de promotiedivisie niet in geslaagd te winnen van Lokomotief. In de eigen sporthal De Waterlelie moest New Stars genoegen nemen met een 83-70 nederlaag.

Met 6 punten uit zeven wedstrijden staat New Stars op de tiende plaats in de promotiedivisie. Het verschil met De Hoppers, dat laatste is, is 6 punten.