Fietsster onderuit op fietspad Noordstedeweg

Een fietsster raakte vanmiddag rond 15.30 uur licht gewond na een val op het fietspad in de binnenstad van Nieuwegein. Het ongeluk gebeurde op de kruising Brugpad – Noordstedeweg. Waardoor de fietsster ten val is gekomen is niet geheel duidelijk. Mogelijk dat er een tweede fietser bij de aanrijding betrokken was. Het is het zoveelste incident in korte tijd op het pas nieuw aangelegde fietspad.

De vrouw kreeg hulp van het ambulance personeel datdie waren opgeroepen. Agenten die ter plaatse waren stuurden het scooterverkeer richting de rijbaan. Op de Noordstedeweg rijden scooters zowel op het fietspad als de rijbaan. De vrouw kon na enige tijd weer haar weg vervolgen.

De gemeente Nieuwegein over het nieuwe fietspad: ‘Door omstandigheden tijdens de uitvoering is de opstelstrook voor auto’s net iets te kort geworden. Hierdoor blokkeren auto’s die wachten voor het fietsverkeer of de weg of het fietspad. Wethouder Hans Reusch gaf aan dat deze strook nog dit jaar verbreed wordt. Ook komen er op verzoek van de fietsersbond nog extra verkeersborden om het autoverkeer te attenderen op het tweerichtingenfietspad. Hans Reusch: “We hebben de indruk dat er meer verkeer over de Noordstedeweg gaat dan verwacht. Ook dat gaan we onderzoeken en kijken wat we daaraan kunnen doen.”

Man licht gewond in bus na remmen

Vanmiddag rond 15.00 uur moest een lijnbus van U-OV plotseling remmen op de kruising A.C. Verhoefweg – Taludweg. Hierbij raakte een passagier licht gewond.

De bus, die vanuit de wijk Galecop kwam, moest vol op de rem staan doordat een bestuurder van een Volkswagen Polo, die kwam van de A.C. Verhoefweg, niet oplette bij het invoegen op de Taludweg. Door deze actie kwam een passagier met zijn hoofd tegen de voorruit van de bus. De klap was zo hard dat een barst in de voorruit was gekomen.

Ambulance personeel hebben de man behandeld. Hij kwam met de schrik vrij. De Volkswagen Polo is doorgereden na het incident. De politie doet onderzoek naar de bestuurder van de personenauto.

Succes voor Tafeltennis Vereniging Nieuwegein

Met nog een wedstrijd te gaan hebben Daam Hoogendijk, Alex de Nas en Paul Oostveen als invaller in Scherpenzeel voor TTVN een 10-0 overwinning geboekt tegen degradatiekandidaat TVS 1. Met dit resultaat heeft het team met 56 punten de 1e plaats in de 1e klasse, groep C bereikt. Het zal van de resultaten in de laatste wedstrijden afhangen of de TTVN-ers deze koppositie met een kampioenschap kunnen verzilveren, want HUIZEN 2, dat in de laatste wedstrijd tegen TVS speelt en slechts 3 punten achterstaat, ligt op de loer.

TTVN 2 kan het kampioenschap in de 2e klasse, groep E niet meer ontgaan na de schitterende 9-1 overwinning op ONI 1 uit IJsselstein. Paul Oostveen en Jan Willem Jansen bleven ongeslagen en Bart den Blanken won twee enkels.

Het eerste jeugdteam van TTVN, uitkomend in de landelijke B-klasse, groep A, verloor de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat TANAKA 1 uit Etten-Leur met 7-3. Deborah Jekel, Sharon van Zelderen en Oscar Delissen wonnen ieder een enkelspel en ook het dubbel van Sharon en Oscar ging voor TTVN verloren.

Lezing dementie

Het Wijkontmoetingscentrum Nieuwegein van Vitras organiseert op vrijdag 11 april van 14.00 uur tot 16.00 uur een lezing over het gebruik van je talenten ondanks dementie. Spreker is Daphne Mensink van Dirkse anders zorgen (DAZ). De bijeenkomst wordt gehouden aan de Nedereindseweg 1-3 in Nieuwegein. Aanmelding is niet nodig.

Het project DemenTalent, dat in Apeldoorn is geïnitieerd en inmiddels is bekroond met een Europees Award, gaat uit van de talenten van mensen met dementie en gebruikt deze talenten in de maatschappij door mensen als vrijwilligers in te zetten. Dit vraagt om een hele andere beeldvorming rondom dementie namelijk kijken naar wat mensen met dementie WEL kunnen in plaats van wat zij niet kunnen. Maar kan dat? Kunnen mensen met dementie ingezet worden als vrijwilliger, is dat mogelijk? Of kan dat niet? En hoe doe je dat dan? Wat zijn dan talenten? Allemaal vragen waar wij tijdens de lezing met u over in gesprek gaan en waarbij wij ook de ervaringen vanuit DemenTalent Apeldoorn met u zullen delen.

Tijdens de lezing is er ruimte om vragen te stellen en eigen situaties naar voren te brengen. Mantelzorgers en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Yoga in Dorpshuis Vreeswijk

Yoga is oefenen met je lichaam en ontspannen in je hoofd. Voelen hoe je lichaam is als je oefent, en gedachten loslaten. Geen kopstand of lotuszit, maar in een rustig tempo zittende, staande en liggende oefeningen doen, die de gewrichten soepel houden, de spieren versterken en de ademhaling intensiveren. Naast yoga maak je ook kennis met de chinese bewegingsleer chi kung en tai chi. Voor deze oefeningen is ervaring van yoga niet nodig en de cursus wordt aangepast aan de leeftijd van de deelnemers.

Docent: Rosemarie van Boxel is vijftien jaar actief als yogadocent in Nieuwegein, Utrecht en Soest. Zij geeft hatha-yoga, dit is yoga door middel van lichaamsoefeningen. Zij volgt zelf yoga in Amsterdam bij S. van Meyel. Naast yoga beoefent ze chi kung en tai chi.

Bij voldoende belangstelling start de groep half april op maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur. Om met een leuke groep te kunnen starten zijn er nog enkele deelnemers nodig. Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met tel 030 6062002 of E mail. wpvreeswijk@gmail.co

Geinig dagboek 24

Nog zes nachtjes slapen en dan krijgen we het hoogtepunt van het seizoen: de thuiswedstrijd tegen koploper Benschop. Voor Geinoord een uiterste kans om de kloof met de lijstaanvoerder te verkleinen tot drie punten en daardoor het seizoen nog van een enerverend sluitstuk te voorzien. Dus allemaal op naar Parkhout waar scheidsrechter Cees van Ewijk uit Utrecht om half drie het beginsignaal zal geven.

Zelf heb ik al jaren goede contacten met Benschop omdat deze regionale club qua profiel overeenkomst heeft met Geinoord en op bestuurlijk niveau altijd een gezond beleid heeft gevoerd. In de uitwedstrijd was het voor en na de wedstrijd erg gezellig in de bestuurskamer en werden vele handen geschud. Ook die van Michael van de Berg, onze voormalige trainer die nu de technische dienst uitmaakt bij Benschop.

Qat herinner ik me nog van de uitwedstrijd? Dat we met tien man toch nog een gelijkspel afdwongen op grond van een sterke mentaliteit, die werd beloond door de 1-1 van Vincent Griffioen. Dat Benschop aanvallend gevaarlijk is, moge blijken uit het feit dat ze in Niels de Jong (10 treffers), Matthieu Oudshoorn (9 goals) en David Verwey (acht doelpunten) spelers hebben die dreiging in acties kunnen leggen.

Afgelopen zaterdag oefende Geinoord tegen IJFC en won met 3-0. Onze jongens speelden geen oefenwedstrijd en spaarden dus hun krachten voor de confrontatie met de koploper. In 2014 is Geinoord nog steeds ongeslagen en trainer Rudy Jansen hoopt die mooie reeks natuurlijk komende zaterdag te prolongeren. Eerlijk gezegd heeft Geinoord niet veel aan een gelijkspel, er zal op de volle winst gegokt moeten worden.

Afgelopen vrijdag pakte mijn andere favoriete club FC Utrecht een puntje in Breda waar de zenuwen hoogtij vierden. Jammer dat scheidsrechter Dennis Higler verzuimde in de beginfase de Bredase verdediger Drost weg te sturen met rood toen hij de doorgebroken Steve de Ridder onderuit haalde. Maar het pleit voor Higler dat hij zijn fout al tijdens de wedstrijd ruiterlijk toegaf aan Steve de Ridder, in de rust hebben ze hem waarschijnlijk naar aanleiding van de beelden alsnog ingeseind.

Ik zeg altijd dat je over een heel seizoen gemeten de arbitrale beslissingen even vaak in je voordeel als in je nadeel krijgt. Daarom hoop ik van harte dat de streekderby Geinoord-Benschop een sportief en eerlijk verloop krijgt zodat we na afloop niet met elkaar over arbitrale twistpunten hoeven te praten. Ik ga deze week nog de (Bejaco) hoofdsponsor van Benschop benaderen voor een weddenschap. Met als inzet een flesje wijn, en natuurlijk zet ik mijn ‘geld’ op Geinoord. Jongens, maak het waar….!

Nieuwe VVD-fractie beëdigd

Onder belangstelling van veel publiek zijn op donderdag 27 maart 2014 de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Op dit moment zijn voor de VVD de volgende raadsleden benoemd: Johan Gadella, Mark Snoeren, Henk-Jan Schat, Ellie Eggengoor en Marco Diekstra.

Het bestuur: Met dit prachtige team heeft de VVD Nieuwegein een sterke groep raadsleden die weet wat hen te wachten staat. Zij gaan de komende jaren voor u als inwoner van Nieuwegein aan de slag.’

Nieuws Digitale Stad Nieuwegein achter ‘betaalmuur’

Aankomende dinsdag zal het nieuws op De Digitale Stad Nieuwegein achter een zogeheten ‘betaalmuur’ zitten. Al 18 jaar brengt De Digitale Stad Nieuwegein al het nieuws over Nieuwegein op haar platform www.pen.nl. Lang is er over nagedacht over extra inkomsten. Na lang onderhandelen met het Reuters Institute for the Study of Journalism is besloten om een samenwerking aan te gaan voor 1 jaar. Reijmerink, eigenaar van De Digitale Stad Nieuwegein: ‘Steeds meer mensen zijn bereid om te betalen voor online nieuws. Althans in Nederland zo blijkt uit een recent uitgevoerde studie.’

Reijmerink wil haar vaste bezoekers tegemoet komen. ‘Iedereen die tot woensdag aanstaande De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) bezoekt, blijft gratis toegang houden om het nieuws uit Nieuwegein te ontvangen, eerst voor het komende jaar. Daarna zien we wel.’

Kent u mensen uit Nieuwegein, vertel dan dat zij ook het nieuws gratis kunnen blijven ontvangen als zij voor aankomende dinsdag www.pen.nl bezoeken. Het IP-nummer (het vaste adres als u kabelinternet hebt of ADSL bij uw provider) zal worden onthouden om de zogeheten ‘betaalmuur’ te omzeilen. Na dinsdag aanstaande zal een bezoek 0.85 eurocent gaan kosten per bezoek. Betaling zal geschieden via een on-line transactie via Ideal. De Digitale Stad Nieuwegein is de eerste Digitale Stad in Nederland die deze manier van nieuws zal aanbieden. Voorlopig gaat het om een proef van 1 jaar.

NB: Uiteindelijk bleek bovenstaande te gaan om een 1 april grap.

Jong talent bij KRC Rolling

Op zaterdag 29 en zondag 30 maart werd in Moerkapelle de Jong Talent Cup verreden. Een wedstrijd voor de jongste kunstrolschaatsers. KRC Rolling deed hieraan mee met 7 leden.

In de klasse rolrinckels werd Destiny Ibrahim heel knap eerste tijdens haar allereerste wedstrijd. In de klasse pre-pupillen schaatste de Quinty van Lare zich naar het goud. Bij de pupillen veroverde Maureen Versteeg de eerste plaats en werd Nova van Vliet derde. Djemylee van Blitterswijk werd hier negende.

Op zondag was het de beurt aan de klassen Nationaal A, B en C. Elwin Wesdijk reed in de klasse Nationaal A zijn eerste wedstrijd, Hij werd hiermee vierde. Tot slot reed Jesslyn Fama zich in de klasse Nationaal C zich naar de zevende plaats in een deelnemersveld van 16. Uiteraard is KRC Rolling erg trots op deze jonge talenten en hoopt dat zij in de toekomst ook zo goed blijven presteren.

Bezoek Willem-Alexanderschip aan Vreeswijk

Afgelopen donderdag meerde het vakantie-hospitaalschip Willem-Alexander aan de Handelskade in Vreeswijk aan. De opvarenden waren ca. 50 bewoners, die wonen in verpleeghuizen en van de thuiszorg van zorginstelling Zorgwaard omgeving Oud-Beijerland en ruim 40 begeleiders. Zij maakten een week een vaartocht door Nederland en brachten nu een bezoekje aan Vreeswijk.

Op de kade wachtten 24 enthousiaste Vreeswijkse vrijwillligers en gidsen op hun komst en hielpen mee om de bezoekers met hun rolstoelen met een rondgang door het pittoreske en historische Vreeswijk te maken en hun verhalen over dit dorp te vertellen. Zowel bij aankomst, onderweg als bij terugkomst zorgde de orgelman Willem Hoefakker voor een muzikale noot met zijn draaiorgel De Wimmies. ’s Avonds volgde een spetterend optreden aan boord door het zeemanskoor De Brulboei. Vrijdag vertrok het schip voor de laatste fase van de reis richting Dordrecht om vandaar naar huis terug te keren.